Onaylı randevu uygulamasının başlamasıyla birlikte, hastalar randevu tarihinden bir gün önce MHRS uygulaması üzerinden onay vererek ya da gelemeyeceklerini bildirerek randevularını yönetecekler.

ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ NASIL İŞLEYECEK

9 Mayıs Perşembe günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu onaylı randevu sistemi, yarından itibaren uygulanmaya başlayacak. Yeni düzenleme kapsamında, hastalar randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar MHRS uygulaması üzerinden veya ALO 182 çağrı merkezini arayarak randevu saatini onaylayacak veya gelemeyeceklerini bildirecekler.

65 yaş üstü kişiler ve kanser hastaları, onaylı randevu sisteminden istisna tutulacaklar.

ONAYLI RANDEVUYA GİDİLMEZSE NE OLUR? 

Onaylı randevu sistemi, hastaların aldıkları randevuları iptal etmeleri durumunda boş kalan zaman dilimlerini randevu bekleyen diğer hastaların kullanımına açarak randevu kapasitesini etkin bir şekilde değerlendirmeyi amaçlar.

ONAYLI RANDEVU İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

Randevu talepleri, randevu alınan tarihten bir gün öncesine kadar, akşam saat 20.00'ye kadar MHRS web sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi üzerinden iptal edilebilecek.

Randevu alınan tarihten bir gün öncesine kadar, akşam saat 20.00'ye kadar hastaların randevu saatlerini onaylamaları veya randevuya gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekmektedir. Bu onay işlemi, MHRS web sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi gibi farklı kanallar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

İşte "onaylı randevu" dönemiyle ilgili detaylar:

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) başlatılacak olan "Onaylı Randevu" uygulaması, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kullanıma sunulacak.

1- "Onaylı Randevu Sistemi"nin ne anlama geldiği ve ne zaman başlayacağı konusunda bilgi verebilir misiniz?

Onaylı Randevu Sistemi, randevuların iptal edilmesi sonrasında oluşan boş zaman dilimlerinin, diğer hastalar tarafından kullanılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu yeni uygulama, 13 Mayıs Pazartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek.

Haşimato Hastalığı Neden Bu Kadar Yaygın? Canan Karatay'ın Cevabı Sizi Şaşırtacak! Haşimato Hastalığı Neden Bu Kadar Yaygın? Canan Karatay'ın Cevabı Sizi Şaşırtacak!

2- Sistem üzerinden randevu alan kişilerin, randevu saatine uyacağına dair onay vermeleri gerekiyor mu?

Evet, randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar kişilerin randevularını onaylamaları veya gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekmektedir. Bu onay işlemi, "http://mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve "ALO 182" çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

3- Onay verilen randevular iptal edilebilecek mi?

Evet, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar, randevular "http://mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla iptal edilebilecektir.

4- Sistem üzerinden randevu alan ancak onaylamayan kişilere ilişkin süreç nasıl işleyecek?

Randevusunu onaylamayan kişilerin randevuları, son onay saatine kadar sistem tarafından iptal edilecektir.

5- Randevuya gitmeyen kişilere herhangi bir kısıtlama getirilecek mi?

Evet, randevusunu onaylamış ancak randevuya gitmeyen kişilere, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu verilmeyecektir. Ancak bu kişiler, randevusuz hizmet almak için Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarına başvurabileceklerdir.

6- Randevusunu onaylamayan veya iptal etmeyen kişiler, ertesi gün hizmet alabilecek mi?

Evet, randevusunu onaylamayan veya iptal etmeyen kişilerin randevuları, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek ve bu kişiler tekrar randevu alabilecekler veya randevusuz hizmet alabileceklerdir.

7- Tüm randevular için onay zorunlu olacak mı?

Üç gün ve sonrası için alınan tüm randevular için onay zorunlu olacak, ancak muayene tarihinden önceki iki gün içinde alınan randevular otomatik olarak onaylanmış sayılacaktır. Örneğin, 24 Mayıs tarihi için 22 veya 23 Mayıs'ta alınan bir randevu, otomatik olarak onaylanmış kabul edilecektir.

8- Hangi gruplar onaylı randevu sisteminden muaf tutulacak?

65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları, onaylı randevu sisteminden muaf tutulacaklar ve istedikleri zaman randevu alabileceklerdir.

9- Randevuya gitmeyi engelleyen durumlarla karşılaşan kişiler ne yapmalı?

Randevusunu onaylamış ancak gitmesini engelleyen kişiler, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar randevusunu iptal edebilecektir. Bu durumda, randevusu otomatik olarak iptal edilecek ve başvuruda bulunan kişilere öncelikli olarak yeni randevu verilecektir.

Editör: Zeliha YAKUT