Zamane siyaseti değişiyor ve bu değişim beraberinde yeni zorluklar ve beklentiler getiriyor. Halk, samimi ve halkla iç içe olan, sorunlarını çözüme kavuşturacak adaylar görmek istiyor.

Bizim neslin siyaset yapmak iliklerine işlemiştir. Siyasetsiz olamayız. Acaba bizim anladığımız manada politikanın modası geçtiği zaman herhalde kendimizi büyük bir boşlukta hissedeceğiz. Seçim büroları olmadan adaylar hakkında dedikodu yapmadan nasıl yaşayacağız. Seçim tahminleri yapılmadan, seçim gecesi televizyon başında heyecan olmadan, hayatımızın manası kalır mı? Sanal ortam diye bir şey çıktı inşallah bu işin sanalı başlamadan maveraya gideriz. Bir de ben şunu merak ediyorum. Birliyorsunuz adayların çoğu bürokrasiden gelmiş. Sterin ve Hijyen insanlar. Temiz mekanlarda tozsuz ortamlarda yazın soğuk, kışın sıcak odalarda tertip düzen içerisinde yaşamaya alışmışlar. Osmaniye’de bir rüzgâr esiyor. Toz kalkıyor, çevre kirliliği, insanlarla tokalaşmak öpüşmek zorundasınız, eller terli sarımsak soğanlı lahmacun yemişler yani kültür farklı davranı9ş farklı…

                   insan bu kadar değişik ortama girdiği zaman kafası döner. Ve ne yapacağını şaşırır ayrıca herkesin farklı bir beklentisi vardır. Sizde hissedersiniz. Acaba içlerinden zaman zaman şu geçiyor mu? “Ulan burada ne işim vardı. Deniz kenarında olsam püfür püfür deniz rüzgârı yüzümü yalasa” diyorlar mı? Gerçi az bir zaman kaldı. Ya sabır… Milletvekili adayı Koyu takım elbise giymiş kravat takmış etrafında kalabalık bir maiyetle gezilere mahalle toplantılarına gidiyor.

             Adaya yaklaşmak çok zor. Çünkü birileri onu sahiplenmiş. Arkadaş bu sadece sizin adayınız mı, Sizden mi oy alacak? Vatandaşın her kesiminden destek isteyecek. Adamı şu sıcakta biraz rahat bırakın. Ceketini kravatını çıkarsın, kısa kollu bir gömlek giysin tek başına esnafları dolaşsın, hem sıkıntısı gider hem dert dinler, hem de iyi bir çalışma yapar. Vatandaş rakip partinin eksikliklerini yanlışlarını zaten biliyor.

                  Ya da kendi partisi ne kadar yanlış yaparsa yapsın ön yargıyla partisini kabullenmiş, insanların istediği milletvekili olacaklarla konuşmak beraber bulunmak ve bu konuda laf edecek malzeme çıkartmak. Ama siyaset öyle bir şey ki her kes bulunduğu noktada bir egemenlik alanı meydana getirmeye çalışıyor. Bu alana girerseniz sizden beklenen kesin itaat ve dalkavukluktur. Olması gereken ise bölüşmek danışmak kırıp dökmeden de ezmeye çalışmadan da rahatlıkla insani ilişkilerin kurulabileceğidir.