Milyonlarca emeklinin alım gücü, artan enflasyon ve düşük emekli maaşları nedeniyle günden güne azalıyor. Açlık sınırının 19 bin TL'ye yaklaştığı bir dönemde, en düşük emekli maaşı hala 10 bin TL seviyesinde seyrediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimlere kısa bir süre kala 'emekliye seyyanen zam' söylentilerine yönelik açıklamaları da dikkat çekiyor.

Erdoğan, Temmuz Ayını İşaret Etti: Seyyanen Zam Müjdesi

Türk Telekom Sil Süpür nasıl kullanılır, özelliği nedir, nereden indirilebilir? Türk Telekom Sil Süpür nasıl kullanılır, özelliği nedir, nereden indirilebilir?

16 milyon emekli, Ocak ayında enflasyon ve seyyanen zam ile birlikte toplamda yüzde 49,25 oranında zam almıştı. Ancak seçim öncesi, hükümete yakın çevreler tarafından yapılan açıklamalar, emeklilere Temmuz ayında yeni bir zam müjdesi verileceği izlenimini yaratmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde yaptığı açıklamalar ise bu beklentileri boşa çıkardı.

Temmuz Ayında Sadece Enflasyon Zamı Gelebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" açıklamasını yaparak, sadece enflasyon zammının gündemde olduğunu belirtti. Ekonomik krizin etkilerine dikkat çeken Erdoğan, en düşük emekli maaşlarında ara artış taleplerinin karşılanamayacağını ifade etti.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekliler, Temmuz ayında enflasyon farkıyla zam alacaklar. Şu an için ocak ve şubat aylarındaki enflasyon farkıyla toplamda yüzde 11,23 zam hak etmiş durumda. Mart, nisan, mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon rakamlarının da eklenmesiyle bu oranın yüzde 32'ye ulaşması bekleniyor. Bu durumda, en düşük emekli maaşı alanların maaşlarına yaklaşık 3 bin 200 TL artış gelmesi öngörülüyor. Böylece en düşük emekli maaşının 13 bin 200 TL seviyesine yükseleceği tahmin ediliyor.