Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde jandarma timleri tarafından yürütülen operasyonda, PKK'lı teröristlerin kullandığı sığınak ve mağaralar tespit edildi. Sığınak ve mağaralarda yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilirken, tespit edilen patlayıcı infilak ettirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Dicle ilçesi kırsalında PKK terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, 10 adet sığınak ve 2 adet mağara tespit edildi. Sığınak ve mağaralarda yapılan aramalarda, AK-47 piyade tüfeği, M-16 piyade tüfeği, kalaşnikof piyade tüfeği, RPG-7 roketatar, tabanca, el bombası, roket füzeleri, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Tespit edilen patlayıcı ise bölge güvenliğini tehlikeye atmamak için infilak ettirildi. Operasyonda, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.

Operasyonla, terör örgütü PKK'nın bölgedeki faaliyetlerinin engellenmesi ve halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik mücadelenin kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.