Seçimler yılı 2024'ün bir seçimi daha yaklaşıyor. Ancak Rusya'da 15-17 Mart tarihlerinde sandığa gidecek halk karşısında bol seçenekli bir pusula bulamayacak. Kampanyası sırasında biraz tehditkar bir edayla, süpersonik bir nükleer bombardıman uçağının kokpitinde ülkeyi turlayan Putin'in onu 2030'a kadar 6 yıl daha iktidara taşıyacak seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Böylece Putin, 18. yüzyıldaki Büyük Katerina döneminden bu yana iktidarda en uzun süre kalan Rus lider olacak.

Ortadoğu'ya döndüğümüzde Gazze'ye yardım ulaştırmak için deniz koridoru çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, Hamas yetkilileri evlerinden olan Filistinlilerin kademeli biçimde geri dönmelerini sağlayacak ateşkese onay verebileceklerini belirtti.

Bugün bültende ayrıca Birleşik Krallık'ın sığınmacılara yönelik planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nisan'da yapacağı Irak ziyareti, ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği yeni yardım paketi ve Eros'a adalet çağrıları da var.

BIST 100 endeksi günü 91,3 milyar lira hacim %1,75 kayıpla 8.910 puandan tamamladı. Güne yatay bir açılışla başlayan endeks, TCMB'nin yeni zorunlu karşılık adımının ardından düşüşü %3'ü aşan bankacılık endeksinin de etkisiyle günü negatif tamamlayarak yeniden 9.000 puan seviyesinin altına geriledi.

•   Cumhurbaşkanı Erdoğan, İkizköy'deki Akbelen Ormanları'nın çevresinde yer alan 190 parsellik tarım arazisinin linyit madenine açılması için iki gün önce verdiği acele kamulaştırma kararını iptal etti.

    Bir adım geriden: Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için geçen yıl 24 Temmuz'da ağaç kesimine başlanarak yüzlerce ağacın yok edilmesi kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

• Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nisan'da Irak’ı ziyaret edeceğini duyurdu. 12 yıl aranın ardından yapılacak ziyarette, güvenlik koridorunun en önemli gündem maddesi olması bekleniyor.

• Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in de aralarında bulunduğu 5 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

    Dahası: TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz, ve DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan'ın fezlekeleri de Karma Komisyon'a sevk edildi.

Köprü ve otoyollara zam mı geldi, güncel zamlı köprü- otoyol fiyatları ne kadar?  (15 Temmuz, FSM, Osmangazi köprüsü) Köprü ve otoyollara zam mı geldi, güncel zamlı köprü- otoyol fiyatları ne kadar? (15 Temmuz, FSM, Osmangazi köprüsü)

• Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim çalışmaları sırasında partisine yönelik iki saldırı düzenlendiğini açıkladı. Özdağ, İstanbul Kartal'da seçim çadırının kundaklandığını ve Ankara Etimesgut'ta pankart asan bir partiliye bıçaklı saldırı yapıldığını duyurdu. Özdağ "soğukkanlı olacaklarını, provokasyonlara geçit vermeyeceklerini" söyledi.

• DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş, "seçimlere birkaç gün kala CHP adayı İmamoğlu'na destek için adaylıktan çekileceği" iddialarını yalanladı.

• ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da Yenikent-Ulus-Karapürçek hattında metrobüs test sürüşlerinin başladığını duyurdu. İlk etapta 200 bin yolcuyla hizmete başlayacak  projenin 2035'te 300 bin kişiye hizmet vermesi öngörülüyor.

KAYNAK:Aposto gündem