Zonguldak'ın Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 42 yaşındaki Şenol Zurnalı'nın cenazesi, Perşembe beldesi Yazı köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi. Baba evinin önüne getirilen Zurnalı'nın cenaze törenine, Zonguldak Vali Yardımcıları Mehmet Türk ve Turgut Subaşı, Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Dikkat! Sıcaklıklar Zirvede! Meteoroloji Uyarıyor: Dışarı Çıkmayın! Dikkat! Sıcaklıklar Zirvede! Meteoroloji Uyarıyor: Dışarı Çıkmayın!

BABA OĞLUNU EVLENDİRMEK İÇİN EMEKLİ OLDUĞU HALDE ÇALIŞIYORDU

Kazada yaşamını yitiren Şenol Zurnalı'nın dramı, kazadan bir süre önce emekli olduktan sonra bile çalışmaya devam etmesiyle daha da vurgulanmış oldu. Baba Zurnalı, oğlu Atakan'ı evlendirebilmek için emekliliğine rağmen çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Üç yıl önce emekli olan Zurnalı, oğlu Atakan ile aynı maden ocağında çalışıyordu ve kazanın meydana geldiği sırada da birlikteydiler.

GÖZYAŞLARI VE DUALARLA UĞURLANDI

Cenaze namazı öncesinde helallik alınırken, Zurnalı'nın babası Sıtkı Zurnalı gözyaşları içinde, "Mezarın nur olsun. Kabristanın şen olsun. Bütün haklarım helal olsun. Evlatların bana emanet" diyerek acısını dile getirdi. Oğlu Atakan'ın ise kaza duyulunca madenci kıyafetleriyle hastanenin önüne gelerek gözyaşı döktüğü görüntülerde yer aldı.

 KAZAZEDELERİN DURUMU

Kazada yaralanan diğer işçi Savaş Onur'un tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Bu acı olay, maden ocaklarında iş güvenliği ve çalışma koşullarının önemini bir kez daha gündeme getirdi.