İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luciano Spalletti, Liverpool ile oynanan maçta sakatlanan ve sezonu kapatan Nicolo Zaniolo'nun 2024 Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alamayacağını açıkladı.

2024 AVRUPA ŞAMPİYONASINDA OYNAMAYACAK

Spalletti, Roma'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada Zaniolo'nun durumu hakkında bilgi verdi. Teknik direktör, Zaniolo ile görüştüklerini ve geri dönmesinin çok zor olduğunu belirtti. Spalletti, "Nicolo'nun 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda yer almayacağını doğruluyorum. Onun geri dönmesi çok zor, hatta bu ihtimali göz ardı ediyorum" dedi.

NİCOLO ZANİOLO KİMDİR VE HAYATI 

Nicolo Zaniolo, futbol kariyerine İtalya'nın Massa şehrinde başladı. Genç yaşta Fiorentina'nın altyapısında yetişen Zaniolo, 2016 ara transfer döneminde Fiorentina'dan ayrıldı ve Virtus Entella'ya katıldı. Serie B'deki ilk profesyonel maçına 17 yaşında çıkan Zaniolo, o dönemde henüz ismini duyurmaya başlamıştı.

Galatasaray'ın yeni transferi Elias Jelert Kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Elias Jelert Futbol Kariyeri Galatasaray'ın yeni transferi Elias Jelert Kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Elias Jelert Futbol Kariyeri

Inter, 2017'de Zaniolo ile sözleşme imzaladı ancak genç oyuncu as takımla resmi maça çıkmadı. Daha sonra Roma'ya transfer oldu ve burada hızla yükselişe geçti. Serie A'daki ilk golünü attıktan sonra dikkatleri üzerine çekti ve İtalya milli takımında da forma giymeye başladı.

Zaniolo, kariyerinin dönüm noktalarından biri olan ön çapraz bağ sakatlığı geçirdi ancak bu durumu aşarak sahalara geri döndü. Ancak sakatlık onun kariyerindeki momentumu bir süre sekteye uğrattı.

Özel hayatında da dikkat çeken bir isim olan Zaniolo, eski kız arkadaşı Sara Scaperrotta'dan Tommaso adında bir oğla sahiptir.

Nicolo Zaniolo'nun milli takım kariyeri oldukça başarılıdır ve genç yaşına rağmen farklı yaş kategorilerinde İtalya formasını giymiştir.

Profesyonel kariyerine Genoa'nın altyapısında başlayan Zaniolo, Fiorentina ve Virtus Entella'nın ardından Inter'e geçiş yapmıştır.

Editör: Zeliha YAKUT