Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde bulunan Prof. Dr. Orhan Oğuz Alt Geçidi'nin üst kısmında yer alan bir otobüs durağına asılan ilan, çevredeki vatandaşlar arasında şaşkınlık yarattı. İlanda, "Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim" ifadeleri yer aldı. İlanda ayrıca, iki cep telefonu numarasının da bulunduğu görüldü. Durakta otobüs bekleyen vatandaşlar, bu ilan karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yeni Atandığı Köyü Güzelleştirmek İsteyen İmamın Yolları Temizleme Çabası Beğeni Topladı Yeni Atandığı Köyü Güzelleştirmek İsteyen İmamın Yolları Temizleme Çabası Beğeni Topladı

VATANDAŞLARIN TEPKİLERİ

Bahattin Demirçalı isimli bir vatandaş, ilanı görünce üzüldüğünü belirtti ve durumun şaka olmasını umut ettiğini dile getirdi. Demirçalı, "Bunu görünce insan üzülüyor. Telefon numarası da yazmışlar. Herhalde şakadır diye düşünmek istiyorum ben. Ya da birisi birisinden intikam almak için yapmamıştır inşallah. Eğer gerçekten bu kadar çaresizlikse ben üzüldüm. Bu güzel bir şey değil. Hem komik hem güzel değil. Hakikaten medeni cesaret kalmamış. Kağıtta, ’Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim’ yazıyor. Bir de iki tane telefon numarası bırakmış. Kimin telefonu bilmiyorum ama hakikaten komik. Ben şaka olduğunu düşünüyorum, inşallah sosyal deneydir diye inanmak istiyorum. Yani bu kadar da olmaz" şeklinde konuştu.

İLANIN AMACI

İlandaki numaralara cevap verilmediği öğrenilirken, ilanın gerçek amacı hala belirsizliğini koruyor. Ancak vatandaşlar, bu tür ilanların ciddiye alınmaması gerektiğini vurgulayarak, benzer durumlarda dikkatli olunması gerektiğini ifade ettiler.