Denizbank Kurucu Genel Müdürü Hakan Ateş, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Semih Kaya ve Muslera gibi futbol dünyasından isimlerin de bulunduğu 'Seçil Erzan' davasıyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

"Kurum Olarak Bakıyoruz"

Ateş, bir davette yaptığı konuşmada, "Şahsi olarak hiçbir zaman demeç vermedim. Biz olaya kurum olarak bakıyoruz. 15 bin kişinin çalıştığı bir yerde bazen yanlış şeyler olabiliyor. Her bankada yanlış davranışlarda bulunanlar olabilir. Bizim talihsizliğimiz, karşıdaki tarafın kamuoyuna mal olmuş insanlar olması. Bu bir talihsizlik tabi ama ne yapalım, hayat öyle bir şey" şeklinde konuştu.

"Hukuk Herkes İçin Geçerli"

Ateş, devamında şunları söyledi: "Hukuk herkes için geçerli, günün sonunda kimseden bir telkin falan olmadı. Onu hep söylüyorlar. Biz normal hukuk nasıl neticelenirse ona göre gereğini yapacağız. Bugüne kadar da yaptık ama olaylar çok ortada. Ben fazla yoruma girmeyeceğim."

Hakan Ateş kimdir? 

DenizBank'ın başarılı yöneticilerinden Hakan ATEŞ'in kariyeri, finans dünyasındaki uzun soluklu başarı öyküsüyle dolu. ATEŞ, 1959 doğumlu olup, TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde aldığı eğitimin ardından finans sektörüne adım attı.

SSK - BAĞKUR - EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEMESİ HABERİ: Emekli zam farklı ne zaman, hangi tarihte yatacak, en düşük emekli aylığı ne kadar oldu? SSK - BAĞKUR - EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEMESİ HABERİ: Emekli zam farklı ne zaman, hangi tarihte yatacak, en düşük emekli aylığı ne kadar oldu?

ATEŞ'in finans kariyeri, 1981 yılında İş Bankası'nda Teftiş Kurulu Müfettişi olarak başlamasıyla şekillendi. Daha sonra Interbank ve Bank Ekspress gibi önemli kurumlarda çeşitli görevler üstlendi ve önemli projelere imza attı. Özellikle, Interbank'ta Nakit Yönetimi Sistemi'nin kurulumu ve Rusya'da GarantiBank Moscow'un kuruluşu gibi projelerde etkili rol oynadı.

ATEŞ'in en önemli dönemlerinden biri, 1997 yılında DenizBank'a Kurucu Genel Müdür olarak atanması oldu. Bu görevdeki başarısı, bankanın halka arz edilmesi ve önemli satış süreçlerinin yönetilmesiyle somutlaştı. Özellikle, DenizBank hisselerinin Dexia S.A.'ya satışı ve daha sonra Emirates NBD'ye satışı gibi büyük işlemlerde önemli rol oynadı.

ATEŞ, DenizBank'taki başarılı yönetiminden dolayı Bahçeşehir Üniversitesi tarafından Türkiye'ye Değer Katanlar Ödülü'ne layık görüldü. Şu anda Emirates NBD Mısır'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Hakan ATEŞ'in kariyeri, Türk finans sektöründe önemli bir iz bırakmış ve birçok başarılı işleme imza atmıştır.
 

Editör: Zeliha YAKUT