Gülbin Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sokak Köpekleri Üzerinden Nasıl Bir Ayaklanma Tehdidinde Bulundu? Gülbin Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sokak Köpekleri Üzerinden Nasıl Bir Ayaklanma Tehdidinde Bulundu?

Son dönemde halka arzların başlangıç günlerinde yaşanan düşüş trendi devam ediyor. Bu düşüşler, yatırımcılara beklenen getiriyi sağlayamıyor ve halka arzlar genellikle değer kaybediyor. 2024 yılı, halka arzlar açısından iyi başlamış olsa da, son dönemdeki gelişmelerle birlikte bu tablo değişmeye başladı.

LİLA KAĞIT HALKA ARZI: FİYAT DÜŞÜŞÜ VE ENDİŞELER

Lila Kağıt halka arzı, başlangıç fiyatının altına gerileyerek yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Hisse senedi, 37,39 lira fiyatla halka arz edilmişti, ancak beşinci işlem gününde 33,56 liraya kadar gerilediği görüldü.

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZI: BENZER BİR SEYİR

Benzer şekilde, Rönesans Gayrimenkul'un halka arzı da benzer bir seyir izledi. Talep toplama sürecinde 135 TL'den talep toplayan şirketin hisseleri, işleme başladıktan sonra düşüş yaşadı.

DÜŞÜŞTEKİ ETKENLER VE BEKLENTİLER

Halka arzların neden düştüğü konusunda çeşitli faktörler göze çarpıyor. Özellikle büyük halka arzlar, kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların hızla elden çıkarılması ve küçük yatırımcıların panik satışları gibi durumlarla karşılaşabiliyor. Ayrıca, kurumsal yatırımcı ilgisinin azalması ve halka arza olan genel ilginin azalması da düşüşleri tetikleyen faktörler arasında yer alıyor. Bu durum, halka arz furyasının sona erdiği algısının oluşmasına da neden olabiliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERİN BEKLENTİLERİ

Önümüzdeki günlerde işleme başlayacak olan Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. (ALTNY) ve Koç Metalurji A.Ş. (KOCMT) gibi şirketlerin performansı merakla bekleniyor. Halka arzların eski ilgi ve performansına ulaşıp ulaşamayacağı ise belirsizliğini koruyor.