Tarık Mengüç, 19 Ocak 1972 tarihinde İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı Kuştepe mahallesinde doğdu. Roman ve müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mengüç, müzik eğitimi almış ve çeşitli işlerde çalışmıştır. Müzik kariyerindeki çıkışını ise 2004 yılında "Şakşuka" isimli albümünden çıkardığı aynı isimli şarkı ile yapmıştır.

BESTECİLİK VE VOKALLİK KARİYERİ

Mengüç, müzik kariyeri boyunca birçok ünlü sanatçıya beste vermiş ve vokallik yapmıştır. Sibel Can, Seda Sayan, Kibariye, Davut Güloğlu, Ayça Tekindor, Bülent Serttaş gibi isimlerle çalışmış ve müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

TELEVİZYON VE SİNEMA KARİYERİ

2006 yılında televizyon ve sinema kariyerine adım atan Mengüç, "Cennet Mahallesi" dizisinde konuk oyuncu olarak yer almış ve "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" filminde Roman Bekir karakterini canlandırmıştır. Ayrıca 2012 yılında "İkizler Firarda" filminde de rol almıştır.

BAŞARILI PERFORMANSLARI VE ÖDÜLLERİ

Mengüç, müzik kariyerinde de başarılı çalışmalara imza atmıştır. 2013 Rock'n Coke festivalinde açılış sahnesini almış ve festivalin tanıtım klibinde rol almıştır. Bu çalışmalarıyla birçok ödül kazanmıştır.

Şehrazad dizisi Kürşat kim oynuyor, gerçek adı ne, (Gürkan Uygun) aslen nereli, evli mi, sevgilisi kim? Şehrazad dizisi Kürşat kim oynuyor, gerçek adı ne, (Gürkan Uygun) aslen nereli, evli mi, sevgilisi kim?

EVLİ VE İKİ ÇOCUK BABASI

Uzun yıllardır evli olan Tarık Mengüç ve eşi Funda Mengüç'ün iki çocuğu bulunmaktadır. Mengüç, Türk müzik dünyasına katkıları ve başarılı kariyeriyle önemli bir isim olarak yerini korumaktadır.