1970 yılında İstanbul, Fatih'te doğan Saruhan Hünel, Türk sanat müziği sanatçısı Aslı Hünel'in abisi olarak bilinmektedir. İşte Saruhan Hünel'in hayatı ve kariyeri hakkında detaylar:

GENÇLİK VE EĞİTİM YILLARI

Saruhan Hünel, eğitimine Meslek Lisesi'nde tekstil bölümünde başlamıştır. Ancak daha sonra Marmara Üniversitesi İşletme bölümünü kazanmasına rağmen eğitimine devam etmemiştir.

KARİYERİNE BAŞLANGIÇ VE MANKENLİK

Kariyerine mankenlik yaparak başlayan Saruhan Hünel, 20 yaşında TRT için çekilen filmlerle oyunculuk kariyerine adım atmıştır.

OYUNCULUK KARİYERİ

Oyunculuk kariyerinde ilk önemli adımını Emrah ile birlikte rol aldığı "Gündüzün Karanlığı" adlı dizide atmıştır. Ardından "Yasak Sokaklar" ve "Unutabilsem" gibi dizilerde de rol almıştır.

ÖZEL HAYATI

2003 yılında senarist Sergin Akyaz ile evlenen Saruhan Hünel, çift 2010 yılında boşanmıştır.

SON GELİŞMELER

Saruhan Hünel, Kuruluş Osman dizisindeki Alişar Bey rolüyle tanınmaktadır. Ancak oyuncu, son zamanlarda sağlık sorunları yaşamış ve acil olarak ameliyata alınmıştır. Yoğun bakımda tedavi görmektedir.

İnci Taneleri'nin Zahir'i Mustafa Yıldıran kiminle evli, eşi kim, kaç yaşında, aslen nereli? İnci Taneleri'nin Zahir'i Mustafa Yıldıran kiminle evli, eşi kim, kaç yaşında, aslen nereli?

Saruhan Hünel, Türk televizyon ve sinema dünyasında önemli bir yere sahip olan bir oyuncudur. Geniş bir hayran kitlesine sahip olan Hünel'in sağlık durumuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmektedir.