1 Mayıs Noterler çalışıyor mu, yarım gün mü tam gün mü çalışacak? 1 Mayıs Noterler çalışıyor mu, yarım gün mü tam gün mü çalışacak?

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, kooperatif aracılığıyla bir araya gelen kadın girişimciler, 25 liraya aldıkları rendeyle başladıkları işlerini 1.5 milyonluk sermayeye dönüştürdüler. Kooperatif çatısı altında ürettikleri Osmaniye yer fıstığı helvası ve yöresel ürünlerini yurt içi ve yurt dışında satan kadınlar, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Devletin destekleriyle büyüyen kooperatif, Osmaniye'nin güçlü kadınlarını temsil ediyor.

Kadınlar, 25 Lirayla Başladılar, 1.5 Milyonluk Sermayeye Ulaştılar

Düziçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında bir araya gelen 23 ev hanımı, 25 Türk lirasına aldıkları rendeyle çıktıkları yolda Ticaret Bakanlığı KOOP-DES, Sanayi Bakanlığı SOGEP ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) desteğiyle makineleşen kooperatif, 50 çeşit ürünün yurt içi ve yurt dışı satışını yapıyor. Kooperatif, Osmaniye'nin güçlü kadınlarını temsil ediyor.

Başkan Yüksek: "Kadınlarımıza Destek Olmak İstiyoruz"

Kooperatifi kurma motivasyonunu anlatan Başkan Rahime Yüksek, eşinin yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşadığını ve benzer durumdaki kadınlara destek olmak istediğini belirtti. Kooperatifin kuruluş aşamasındaki zorluklara rağmen, devletin sağladığı desteklerle büyüdüklerini ifade etti.

Devlet Desteği ve Büyüme

Başkan Yüksek, kooperatiflerinin kuruluşunda ve büyüme sürecinde devletin sağladığı desteklerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Ticaret Bakanlığı'nın KOOP-DES projesinden 150 bin liralık hibe aldıklarını ve Sanayi Bakanlığı'nın SOGEP projesiyle 1.5 milyonluk makine ve ekipmana sahip olduklarını söyledi. Bu desteklerle birlikte 25 lirayla başlayan hikayelerinin milyonlara ulaşan bir sermayeye dönüştüğünü ifade etti.

Osmaniye Yer Fıstığı Helvasıyla Tanınıyor

Kooperatif, Osmaniye yer fıstığı helvası ve yöresel ürünlerini başarıyla üretiyor ve satıyor. Yer fıstığı helvası özellikle dikkat çekiyor ve yurt içi ve yurt dışı pazarlarda başarılı satışlar gerçekleştiriyorlar. Kooperatif, Osmaniye'nin güçlü kadınlarını temsil ederek bölge ekonomisine katkı sağlıyor.