Ordulu olan Aydın'ın özellikle ailesi hakkında bilgi edinmek isteyenlerin sayısı arttı. Ayrıca, bir çocuk annesi olan ünlü ismin evlilik yaptığı futbolcu kim olduğunu öğrenenler ise şaşkınlıklarını dile getirdi.

Merve Aydın Kimdir 2

MERVE AYDIN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ

Merve Aydın, 17 Mart 1990'da İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya geldi. Babası Ufuk Aydın, Ordu'nun Mesudiye ilçesindendir, annesi ise Bulgaristan göçmenidir. Aydın'ın tek kardeşi olan Ufukcan, Demir İnşaat Büyükçekmece Spor Kulübü'nde basketbol oynamaktadır.

Merve Aydın, eğitimini Marmara Üniversitesi'nde Spor Yöneticiliği bölümünde tamamladı. Spor hayatına 14 yaşında ortaokuldayken atletizme başlayarak adım attı ve Süreyya Ayhan'dan büyük etkilenmiştir.

Merve Aydın Kimdir 3

Daha sonra Merve Aydın, Enka Spor Kulübü'nde lisanslı olarak atletizme devam etti. Spora başladıktan sadece 3 ay sonra, 2004 yılında Türkiye şampiyonasında yarışarak 800 metre koşusunda 2:09 saniyelik bir süreyle Türkiye şampiyonu oldu ve dünya şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

Ali Develi kaç yaşında, aslen nereli ve kimdir, ne iş yapıyor? Ali Develi kaç yaşında, aslen nereli ve kimdir, ne iş yapıyor?

Bu başarısının ardından Galatasaray Kulübü'nün atletizm branşına transfer olan Aydın, yaşadığı bazı prosedürel sorunlar nedeniyle kulüp ile olan anlaşması sonlandırıldı. Ardından federasyon tarafından, izinsiz yurt dışına çıktığı iddiasıyla 15 ay hak mahrumiyeti cezası aldı ve spor kariyerine zorunlu bir ara vermek zorunda kaldı.

Merve Aydın Kimdri

2014 yılında Survivor yarışmasına katılan Aydın, 111 gün adada kaldıktan sonra yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. Ardından 2015 yılında Survivor All Star'da yarıştı ve finale kaldı, böylece 10 yılın en başarılı kadın Survivor'ı oldu. 3 Temmuz 2018'deki finalde ise halk oylaması sonucunda ikinci oldu.

Merve Aydın Eşi

MERVE AYDIN'IN EŞİ KİMDİR, NE İŞ YAPIYOR

Eşi ise merak konusu olan Merve Aydın'ın, 6 yıl önce evlendiği Mehmet Akif Filiz'dir. Filiz, profesyonel futbol geçmişi olan bir sporcu olup, Türk Telekomspor, Boluspor, Bugsaşspor, Aydınspor, Keçiörengücü ve Yeni Amasyaspor gibi takımların formalarını giymiştir.