1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün coşkuyla kutlanacağı ülkemizde, okullar ve birçok kurumda tatil ilan edilmesiyle birlikte, devlet dairelerinde ve noterlerde işleri olan vatandaşlar, bu tarihte devlet dairelerinin faaliyette olup olmayacağını merak etmeye başladılar. 1 Mayıs'ta noterler ve devlet daireleri açık mı, yoksa kapalı mı olacak?

1 MAYIS GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI KAPALI MI

Noterlerin resmi tatil günlerinde kapalı olduğu ve işlemlerin bir sonraki iş gününde gerçekleştirildiği biliniyor. Bu nedenle, 1 Mayıs'ta noterler kapalı olacak ve işlemler çarşamba günü, yani bir sonraki iş gününde yapılacak. Noter satışları ve tasdik işlemleri, ayın ilk iş günü olan 02 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek.

1 MAYIS NE ZAMAN RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ

1 Mayıs'ın resmi tatil ilan edilmesi tarihçesi oldukça eskiye dayanıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, 1923 yılında işçi bayramı kutlamaları resmi olarak gerçekleştirildi. Ancak, 12 Eylül döneminde resmi tatil statüsünden çıkarılan 1 Mayıs, 28 yıl sonra, Nisan 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak yeniden resmi tatil ilan edildi.

İslam Memiş açıkladı! Altın ve dolar için alım fırsatı, takip edilmeli diyerek uyardı! İslam Memiş açıkladı! Altın ve dolar için alım fırsatı, takip edilmeli diyerek uyardı!