Gelinim Mutfakta programının takipçileri ve yemekseverler, son zamanlarda popüler olan Zümrüt Köfte tarifini merak ediyorlar. Bu lezzetli köftenin nasıl yapıldığını ve püf noktalarını öğrenmek istiyorlar. İşte, Zümrüt Köfte'nin tarifi ve yapım aşamaları...

Tam Kıvamında Aşure Nasıl Yapılır? Püf Noktaları ve Lezzet Tüyoları Tam Kıvamında Aşure Nasıl Yapılır? Püf Noktaları ve Lezzet Tüyoları

Gelinim Mutfakta Zümrüt Köfte Hazırlanışı

İlk olarak bulgur ve pirinç yıkanıp süzülür. Ardından, soğan ve sarımsak ince ince doğranır. Maydanoz ve dereotu da kıyılarak hazırlanır. Bu malzemeler bir kapta bulgur, pirinç, kıyma, doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu ve baharatlarla karıştırılarak köfte harcı elde edilir. Hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve ardından tavada ya da fırında pişirilir.

Malzemeler

2 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
500 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı kırmızı biber
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı kekik
1/4 çay kaşığı nane
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ekmek kırıntıs

Zümrüt Köfte'nin püf noktaları arasında köfte harcının fazla yoğrulmaması ve kızartırken az yağ kullanılması yer almaktadır. Ayrıca, köftelerin fırında pişirilmesi tercih ediliyorsa, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilmesi önerilir.

Zümrüt Köfte, yoğurt, domates sosu veya salata ile servis edilebilir. Hazırlanan bu nefis köfte, sofralara lezzet ve şıklık katacaktır. Yemekseverler, Gelinim Mutfakta'nın bu özel tarifiyle mutfaklarında harikalar yaratacaklarına emin olabilirler. Afiyet olsun!

Editör: Havva Andırır