Geçtiğimiz sezonu lig şampiyonu olarak tamamlayan Galatasaray, oynadığı 3 eleme turunun ardından Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.Kuralar sonucu A grubuna düşen sarı-kırmızılı ekibin rakipleri; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag oldu.

Grubunda toplamda 4 mücadeleye çıkan temsilcimiz, bu maçlardan 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti.Cimbom toplamda kazandığı 4 puanla grubunda 3. sırada yer alıyor. Ayrıca Okan Buruk ve öğrencileri bu akşam 20.45'te Manchester United'ı konuk edecek.

Bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu 2. sırada tamamlayarak ön eleme turlarından UEFA Konferans Ligi'ne katılma hakkını elde etmişti.3 rakibini de kayıpsız şekilde eleyen sarı-lacivertlilerin H grubundaki rakipleri Nordsjaelland, Ludogorets ve Spartak Trnava olmuştu.

Grubunda 4 maçta boy gösteren temsilcimiz aldığı 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile toplamda 9 puan topladı ve 1. sırada yer alıyor.

BEŞİKTAŞ İYİ BAŞLADI KÖTÜ GİTTİ

UEFA Konferans Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Beşiktaş, oynadığı ön eleme turlarının ardından D grubuna düştü.Grubunda oynadığı 4 maçtan yalnızca 1 puan çıkarabilen temsilcimizin 2 maç kala gruptan çıkma şansı sona ermişti.

ADANA DEMİRSPOR PLAY-OFF'A TAKILDI

Bir diğer temsilcimiz Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme ve 3. ön eleme turlarını başarıyla geçmiş, play-off turunda seri penaltı atışları sonucunda Genk'e yenilerek turnuvaya veda etmişti.

ÜLKE PUANINDA MÜTHİŞ YÜKSELİŞ

Bu sezon Avrupa kupalarına Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor ile katılan Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında iyi bir yükseliş yakaladı.12. sırada bitirdiğimiz 2022/23 sezonunun ardından art arda galibiyetler alarak puan toplayan takımlarımız, UEFA ülke puanında bu sezon 9. sıraya kadar yükselmemizi sağladı.

9. sırada 35,350 puanla bulunan ülkemizi geriden takip eden İskoçya'nın 33.250 puanı bulunurken, geçmek için çaba harcadığımız 8. sıradaki Belçika'nın 43,000 puanı bulunuyor.

DEVLER LİGİ'NDEN GÜNEŞ DOĞDU

UEFA ülke puanında 10. sırada bulunan rakibimiz İskoçya'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcisi Celtic, 5. hafta maçında Lazio'ya 2-0 yenilerek toplamda 1 puanda kaldı ve bitime 1 maç kala gruplardan çıkma ihtimalini bitirdi.

Ülke puanında 8. sırada yer alan bir diğer rakibimiz Belçika'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcisi Antwerp'de Shakhtar'a 1-0 mağlup oldu.

Bu skorla beraber 0 puanda kalan Royal Atwerp'in de gruplardan hiçbir şekilde çıkma ihtimali kalmadı ve Avrupa'ya veda etti.

BELÇİKA 4 İSKOÇYA 1 TAKIMLA DEVAM

Ülke puanı sıralamasındaki rakiplerimizden Belçika'da Royal Union, Gent, Genk ve Club Brugge Avrupa kupalarına devam ederken, İskoçya'yı temsilen yalnızca Rangers takımı kaldı.