KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ SON DAKİKA: 2024 KPSS ortaöğretim sınavına kaç gün kaldı, ne zaman? Ortaöğretim KPSS başvuru ücreti ne kadar sınav süresi ne? KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU TARİHLERİ SON DAKİKA: 2024 KPSS ortaöğretim sınavına kaç gün kaldı, ne zaman? Ortaöğretim KPSS başvuru ücreti ne kadar sınav süresi ne?

Öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılacak olan zam oranları belli oldu. Mevcut durumda saat başına 105 TL olan ek ders ücretleri, Temmuz ayında yapılacak olan %20'lik zamla birlikte 126 TL'ye yükselecek. Bu artışla birlikte öğretmenlerin ek ders ücretlerinde önemli bir iyileştirme sağlanmış olacak.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Ek Ders Ücretleri

Destekleme ve yetiştirme kurslarında öğretmenlere ödenecek olan ücretler, normal ek ders ücretinin 2 katı olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla, Temmuz ayında yapılacak %20'lik zamla birlikte saat başına 126 TL olan ek ders ücreti, destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere saat başına 252 TL olarak ödenecektir.

Yaz Boyu Kurs Merkezlerinde Devam Edecek

Destekleme ve yetiştirme kursları, yaz boyu kurs merkezlerinde devam edecektir. Bu kurslarda görev almak isteyen öğretmenler, isteklerini dile getirebileceklerdir. Özellikle yaz tatili sürecinde ek ders ücretlerinin maaş karşılığı olan 15 saatin kesilmeyeceği belirtilmiştir. Bu da öğretmenlere yaz boyunca ek derslerde görev aldıkları saatler kadar ücret alacakları anlamına gelmektedir.

Editör: Mehmet Çetil