Çanakkale’de 21 Kaçak Göçmen Ölüme Terk Edildi Çanakkale’de 21 Kaçak Göçmen Ölüme Terk Edildi

Buket Özgünlü, "Köpekvelisi" Şanlıurfa'dan Ankara'ya Kuduzlu Köpek Taşıdı mı?

Buket Özgünlü, "Köpekvelisi" adıyla tanınan ve engelli sokak köpekleri için yaptığı barınakla gündeme gelen bir hayvansever. Ankara'da yaklaşık bir buçuk yıl önce babasının felç geçirmesi üzerine 163 engelli köpeğin bakımını üstlenen Özgünlü, 300'e yakın köpeği beslediğini açıklamıştı.

Buket Özgünlü, "Köpekvelisi" Ne Oldu da Gözaltına Alındı?

Özgünlü'nün, Şanlıurfa'da kuduz tanısı konulan 35 köpeği kaçırıp tedavi için Ankara'ya götürdüğü iddia edildi. Bu iddialar üzerine Ankara Valiliği açıklama yaptı ve veteriner hekimlerin gözetiminde karantinaya alınan köpeklerin tedavisine başlandığını duyurdu.

Buket Özgünlü Hakkında Ne Biliniyor?

Bir gıda firmasında işletme müdürü olarak görev yapan Özgünlü, "Yaşama Tutunan Patiler Derneği"ni kurarak sokak hayvanlarına daha fazla yardım etmeye çalışmıştı. Ankara Gölbaşı'nda 20 dönümlük arazi üzerine bir barınak inşa ederek engelli köpeklerin bakımını üstlenmişti.

Özgünlü'nün Kendi Açıklaması Nedir?

Özgünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kuduz vakaları varmış diye köpekleri kısırlaştırmamışlar, Şanlıurfa sokaklarında hiç köpek kalmamış. Yasaklı ırklardan 3 köpeği de aldık, hayvanlarda her türlü hastalık var," dedi. Bu açıklamanın ardından gözaltına alındı. Hayvanlara kuduz testi yapıldığı öğrenildi.

Editör: Murat Serdar Yıldız