1 Mayıs'ta ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği konusu gündemde. Normal koşullarda, resmi tatil günlerinde kamu çalışanları izinli olur. Ancak bu süreçte görevlendirilen öğretmenler ve yöneticiler, ek ders ücreti hakkında bilgi arayışı içindeler. 1 Mayıs'ta ek dersin ödenip ödenmeyeceği konusunda netlik sağlanması bekleniyor. Ek dersin 1 Mayıs'ta ödenip ödenmeyeceği konusu, öğretmenler ve yöneticiler arasında merak konusu.

1 MAYIS'TA ÖĞRETMENLERE EK DERS ÖDEMELERİ YAPILACAK

1 Mayıs'ta ek ders ödemesiyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı yazıdaki madde inceleniyor. Madde, öğretmenlerin ve yöneticilerin milli ve mahalli bayramların hazırlık komitelerinde görevlendirilmesi durumunda ek ders ücretlerinin ödeneceğini belirtiyor. Ayrıca, milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen öğretmenlerin ve yöneticilerin ek ders ücretlerinin ödeneceği ifade ediliyor. Bu kapsamda, 1 Mayıs'ta öğretmenlere ek ders ödenebilir.

MEB'in DYK için de kapsayıcı olan Ek Ders ödemeleri için yayımladığı yazının 16'ncı maddesinde yer alan ifade şu şekilde:

"Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

BUGÜN 18 Mayıs 2024 hangi sınav var, ÖSYM hafta sonu yapılacak sınavlar hangisi? BUGÜN 18 Mayıs 2024 hangi sınav var, ÖSYM hafta sonu yapılacak sınavlar hangisi?