İstanbul doğumlu iş insanı Ömer Üründül, 1950 yılında dünyaya geldi. Bulgaristan kökenli bir ailenin oğlu olan Üründül, eğitim hayatını Özel Saint Benoit Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde Siyasal Bilimler ve İşletme alanlarında eğitim aldı.

Kızıl Goncalar'ın Affan’ı Batuhan Bozkurt KİMDİR aslen nereli kaç yaşında ne iş yapıyor mesleği ne? Kızıl Goncalar'ın Affan’ı Batuhan Bozkurt KİMDİR aslen nereli kaç yaşında ne iş yapıyor mesleği ne?

İŞ HAYATI VE BAŞARILARI

1977 yılında iş hayatına atılan Ömer Üründül, kurduğu yapı malzemeleri pazarlama şirketi ile sektöre giriş yaptı. Şirketi, zamanının önemli kuruluşlarından Entegre Kireç Fabrikası'nın %60'lık pazar payını elinde tutarak büyük başarılar elde etti. Aynı dönemde, Göksan Göynük Mermer Fabrikası ve Nuh Çimento gibi önemli firmaların ana bayiliğini üstlenerek Atatürk Barajı'nın yapım sürecinde önemli taahhüt işlerini üstlendi. Ömer Üründül, iş dünyasında Burger King ve Ytong Türkiye gibi önemli şirketlerin hissedarı ve yönetim kurulu üyesi olarak da yer aldı.

SPOR YORUMCULUĞU

Üründül, Türkiye'nin tanınmış spor yorumcularından biridir. 1980 yılından beri Dünya Kupası'nın düzenli izleyicilerinden olan Üründül, 1986 Dünya Kupası'nda tanıştığı Tercüman gazetesinin spor müdürü aracılığıyla mesleğe başladı. 1996 yılından itibaren Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda TRT'nin düzenli yorumculuğunu yaptı. Aynı zamanda köşe yazıları kaleme alan Üründül, spor yorumculuğu kariyerini başarıyla sürdürmektedir.

ÜRÜNDÜL GROUP ŞİRKETLERİ

Üründül Group, enerji üretimi, EPC ve inşaat, gıda ve eğlence, inşaat malzemeleri gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Özellikle enerji üretimi, inşaat ve gıda sektörlerinde önemli yatırımlara imza atmıştır. Grup bünyesinde Yeşilirmak Elektrik Enerji Üretim A.Ş., Üründül Enerji Yatırımları A.Ş., Palet İnşaat, Ata İnşaat gibi şirketler bulunmaktadır. Ayrıca, Burger King Türkiye, Sbarro Türkiye, Arby’s Türkiye ve Popeye’s Türkiye gibi markaların da sahibi olan TFI'ın ana yatırımcılarından biridir.

İstanbul doğumlu olan Ömer Üründül, Türkiye'nin medya sektöründeki önemli isimlerindendir. İş hayatında başarılı bir kariyere sahip olan Üründül, aynı zamanda spor yorumculuğu ve köşe yazarlığı gibi alanlarda da faaliyet göstermektedir. Üründül Group bünyesinde enerji üretimi, inşaat, gıda ve eğlence gibi sektörlerde çeşitli yatırımlar bulunmaktadır.