Görev Ücretleri LGS Sınavında Öğretmenlerin Merak Ettiği Konu

İstanbul, 3 Haziran - Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirildi ve sınavın ardından görevli öğretmenlerin gündemini görev ücretleri aldı. Öğretmenler, sınav görevleri için ödenecek ücretleri merakla beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen ücretler gelir vergisi dilimlerine göre değişiklik göstermektedir.

YKS tercihleri son dakika: YKS tercihleri değiştirilebilir mi? 2024 YKS tercihi onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi, nasıl değiştirilir? YKS tercihleri son dakika: YKS tercihleri değiştirilebilir mi? 2024 YKS tercihi onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi, nasıl değiştirilir?

Sınavın iki oturum halinde yapıldığı belirtilirken, görevli öğretmenlerin alacakları ücretler de belirlendi. MEB'in yaptığı hesaplamalara göre, görev ücretleri şu şekildedir:

Salon Başkanı: 1.057 TL
Gözetmen: 1.025 TL
Yedek Gözetmen: 769 TL
Bina Sınav Sorumlusu: 1.922 TL
Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: 1.281 TL
Bina Yöneticisi (Okul Müdürü): 1.217 TL
Bina Yöneticisi Yardımcısı (Müdür Yardımcısı): 1.089 TL
Yardımcı Engelli Gözetmen: 1.281 TL
E-Sınav Uygulama Sorumlusu: 961 TL
E-Sınav Salon Başkanı: 833 TL
E-Sınav Gözetmen: 769 TL
Bu ücretler, yüzde 15'lik vergi dilimi esas alınarak hesaplanmıştır. Sınavda görev alan öğretmenler, sınav ücretleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için bu listeden faydalanabilirler. Görev ücretlerinin belirlenmesi, sınavın verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için önem arz etmektedir. Görev alan öğretmenler, LGS sınavında verdikleri emeğin karşılığını bu ücretlerle alacaklardır.

Editör: Havva Andırır