Damar sertliği, damarlarda plak oluşumu, damarlarda balonlaşma, koroner kalp hastalığı ve kalp yetmezliğine neden olabiliyor.

YÜKSEK TANSİYON ereksiyon sorunlarının en önemli sebeplerinden biri. Maalesef yüksek tansiyonu olan 10 kişiden 7'si tedavi görmüyor. Bunun en önemli nedeni yüksek tansiyonun hiçbir belirti vermeden, yıllar içinde gelişmesi. Hatta bu özelliği nedeniyle yüksek tansiyon tıp dünyasında "Sessiz Katil" olarak adlandırılıyor. Çoğu insanda, baş ağrıları, baş dönmesi ya da burun kanaması gibi şikayetler tansiyon hayatı tehdit edici bir noktaya yükselene kadar ortaya çıkmıyor. Yani yıllarca hiç haberiniz olmadan yüksek tansiyona sahip olabiliyorsunuz. Yüksek tansiyonunun özellikle kalp üzerindeki olumsuz etkileri biliniyor. Damar sertliği, damarlarda plak oluşumu, damarlarda balonlaşma, koroner kalp hastalığı ve kalp yetmezliğine neden olabiliyor. Buna ek olarak inme, böbrek yetmezliği, görme sorunları gibi ciddi problemler de gelişebiliyor. Yüksek tansiyonun en önemli yan etkilerinden biri ise cinsel hayatınızda ortaya çıkıyor. Hem yüksek tansiyon, hem de bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlar performansı düşürebiliyor. Birçok hasta da tansiyonunun daha da yükselmesinden endişelenerek cinsellikten kaçınıyor. Yüksek tansiyona bağlı gelişen sağlık sorunları da cinsel gücü düşürebiliyor. Oysa alacağınız önlemlerle hem yüksek tansiyonu kontrol altında almak hem de cinsel motivasyonu arttırmak mümkün!
 PENİSE GİDEN KAN AKIŞINI BOZAR
“Damar sağlığını tehdit eden her durum cinsel fonksiyonları da etkiliyor. Yüksek tansiyon damar düşmanlarının başında geliyor. Tansiyon yükseldiğinde zamanla kan damarlarının duvarı zedeleniyor. Yıllar içinde damar duvarları kalınlaşıp daralıyor. Damar hasarı nedeniyle tüm vücutta kan akışı azalıyor. Peniste de sertleşmenin meydana gelmesi için gereken kan akımı düşüyor. Böylece sertleşmeyi elde etmek ve sürdürmek güçleşiyor. Bazen sertleşme sorunu altta yatan bir yüksek tansiyonunun ilk habercisi de olabiliyor. Hatta kliniğe cinsel fonksiyon sorunu ile başvurup, yüksek tansiyonu olduğunu bizden öğrenen hastalarımız var. Bu nedenle sertleşme sorununda damarsal riskleri ortaya çıkarmak gerekli.” SORUNLARINIZIN TEDAVİSİ İÇİN ÖZELDEN MESAJ YOLUYLA ULAŞABİLİRSİNİZ. 👩‍⚕️