YKS 2024 Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran Cumartesi günü tamamlandı. Adaylar, sınavdan sonra netlerini ve puanlarını hesaplamak için AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) soru ve cevaplarının yayımlanmasını bekliyor. Peki, YKS 2024 soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

AYT ve YDT Soru Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS 2024 AYT ve YDT soru ve cevapları 9 Haziran 2024 Pazar günü, sınavın tamamlanmasının ardından ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açılacak. Adaylar, TYT soru ve cevaplarını da aynı sitede bulabilirler.

YKS Soruları 2023'te Ne Zaman Yayınlanmıştı?

2023 YKS'de soru ve cevaplar, üçüncü oturumun tamamlanmasının hemen ardından, 18 Haziran Pazar günü saat 18.00 civarında yayınlanmıştı. Bu yıl da benzer bir şekilde, AYT ve YDT sınavlarının bitmesinin ardından soru ve cevapların yayınlanması bekleniyor.

ÖSYM ÜNİVERSİTE YKS TERCİH KILAVUZU 2024 YAYIMLANDI! || YKS 2024 Üniversite tercih başvuruları başladı | www.ais.osym.gov.tr YKS Üniversite tercih başvuru ekranı ÖSYM ÜNİVERSİTE YKS TERCİH KILAVUZU 2024 YAYIMLANDI! || YKS 2024 Üniversite tercih başvuruları başladı | www.ais.osym.gov.tr YKS Üniversite tercih başvuru ekranı

YKS'de Hangi Puanlama Sistemi Uygulanacak?

YKS'de bu yıl da her test için ayrı ayrı değerlendirme yapılacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan hesaplanacak. Ortaöğretim başarı puanı (OBP) da yerleştirme puanına eklenecek.

OBP Nasıl Hesaplanacak?

Ortaöğretim başarı puanı (OBP), ortaöğretim bitirme notlarının 5 ile çarpılmasıyla elde edilecek. En düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek diploma notu için ise OBP 500 olacak. Diploma notu bildirilmeyen veya 50'nin altında olan adayların OBP'si 250 olarak değerlendirilecek.

Son Sınıf Öğrencilerinin OBP'si Nasıl Hesaplanacak?

2024 YKS yerleştirmelerinde kullanılacak OBP, son sınıf öğrencilerinin diploma notları üzerinden MEB e-okul sisteminden Haziran ayı içerisinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılarak hesaplanacak.

Editör: Murat Serdar Yıldız