Reuters'a konuşan kaynaklar, First Abu Dhabi Bank'ın, Yapı Kredi'deki Koç hisselerini alma görüşmeleri ileri aşamada olduğunu belirtirken; Koç Holding, haberlerin ardından KAP'a yaptığı açıklamada "Ön görüşmeler devam ediyor, kamuya açıklanacak nitelikte bir gelişme yok" şeklinde bildirdi. Diğer taraftan şirketlerin borsada işlem gören payları, tavan fiyata yükseldi.

KOÇ HOLDİNG VE YAPTIĞI KREDİ BANKASI HİSSELERİNİN SATIŞI

Koç Holding, sahip olduğu Yapı Kredi Bankası hisselerinin satışı için First Abu Dhabi Bank ile ileri aşama görüşmelere geçerken, konuya yakın bir kaynak fiyat konusunda sıkı pazarlık yürütüldüğünü ve anlaşma sağlanması halinde işlem büyüklüğünün 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceğini belirtti.

GÖRÜŞMELERİN İLERİ AŞAMADA OLDUĞU BELİRTİLDİ

Reuters'a bilgi veren konuya yakın üç kaynak görüşmelerin ileri aşamada olduğunu ifade ederken, bir kaynak Koç Grubu'nun elindeki yüzde 61.2 Yapı Kredi hissesi için yaklaşık 8.5 milyar dolar istediğini, karşı tarafın ise bunun 1 milyar dolar altında teklif verdiğini, pazarlıkların buna odaklandığını söyledi.

YENİ SEZON DETAYLARI VE PAZARLIK SÜRECİ

Konuya yakın bir diğer kaynak, şu aşamada hissedarlık anlaşması ayrıntılarının ele alındığını kaydetti.

BORSADA HAREKETLİLİK

Koç Holding'in, sahip olduğu Yapı Kredi Bankası hisselerinin satışı için First Abu Dhabi Bank ile ileri aşama görüşmelere geçildiği haberlerinin ardından Koç Holding ve Yapı Kredi Bankası hisseleri tavan fiyata yükseldi.

Ehliyetsiz Katilin Kaçışı Son Buldu: Eylem Tok ve Oğlu ABD'de Yakalandı! Ehliyetsiz Katilin Kaçışı Son Buldu: Eylem Tok ve Oğlu ABD'de Yakalandı!

YÜKSELEN HİSSELERİN DEĞERİ

Güne 246,50 TL'den başlayan Koç Holding hisseleri, çıkan haberlerin ardından hızlı yükselerek tavan fiyata yükseldi ve hissenin değeri 270,25 TL oldu.

Yapı Kredi Bankası'nın hisseleri ise, güne 34,54 TL'den başlarken, 37,96 TL ile tavan oldu.