Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 2013 yılından beri uygulanan uçak bileti tavan fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. Bu zamla birlikte yurt içi uçuşlarda tavan fiyat 3 bin 250 TL'ye yükseldi.

Uçakbileti0258793

Zam Uçak Bileti Fiyatlarına Yansıdı

SHGM'nin 2013 yılında iç hatlarda ilk kez uygulamaya koyduğu tavan fiyatına yapılan zam, uçak bileti fiyatlarına da yansıdı. Yeni uygulamaya göre uçaktaki koltukların yüzde 85'lik bölümü için bilet fiyatı en fazla 2 bin TL, geri kalan yüzde 15'lik bölüm için ise 3 bin 250 TL olarak belirlendi.

Uçakbileti020301

Uçak Biletine Geçen Yıl Yapılan Düzenleme

Geçen yıl yapılan düzenlemede ise uçak bileti tavan fiyatının yüzde 85'lik bölümü için bin 650 TL, yüzde 15'lik bölümü için ise 2 bin 500 TL olarak belirlenmişti.

Uçakbileti0101

Uçak Biletine Zam Gerekçesi

SHGM'nin zam kararının gerekçesi olarak, artan havacılık maliyetleri gösterildi. Havacılık sektörü, son dönemde akaryakıt fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki dalgalanmalardan olumsuz etkilenmişti.

Son Dakika Malatya Depremi! 3.6 Büyüklüğünde ,Osmaniye  Hasanbeyli  depremi 2.4 büyüklüğünde Sarsıntı! Son Dakika Malatya Depremi! 3.6 Büyüklüğünde ,Osmaniye Hasanbeyli depremi 2.4 büyüklüğünde Sarsıntı!

Uçak Bileti Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Uçak bileti fiyatlarının ne kadar artacağına dair kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak, havayollarının bu zammı ne kadar oranda fiyatlarına yansıtacakları önümüzdeki günlerde belli olacak.

Uçak Bileti Fiyatları Hakkında Bilgiler

Uçak bileti fiyatları, havayoluna, uçuş tarihine, saatine, koltuk tipine ve doluluk oranına göre değişiklik gösterebilmektedir. Uçak bileti fiyatları hakkında en güncel bilgilere, havayollarının web sitelerinden veya seyahat acentelerinden ulaşabilirsiniz.