Meteorolojik kaynak Hava Forum, Türkiye'yi salı gününden itibaren etkisi altına alması beklenen bir hava olayı hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Bu olayın, Afrika üzerinden gelen bir hava kütlesi olduğu belirtiliyor.

Türkiye'de son dönemde sıcak hava dalgalarının ardından soğuk hava dalgalarının yaşandığı gözlemlenirken, önümüzdeki günlerde yeniden Afrika üzerinden sıcak ve toz bulutları gelmesi bekleniyor.

Ankara 19 Mayıs konserler nerede, kimin konseri ücretsiz olacak? Ankara 19 Mayıs konserler nerede, kimin konseri ücretsiz olacak?

Hava Forum tarafından yapılan açıklamada, Afrika üzerinden gelecek olan toz tabakasının salı gününden itibaren ülkeyi etkilemeye başlayacağı belirtildi. Şu anda tozların yola çıktığı ifade edildi.

Özellikle astım ve solunum yolu rahatsızlığı olan vatandaşların bu dönemde dışarıda fazla vakit geçirmemeleri, gerekli önlemleri almaları önem taşıyor. Toz bulutlarının etkisi altındaki günlerde maske kullanımı ve evlerdeki pencerelerin sıkıca kapatılması öneriliyor.