Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan Karaaslan kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, ne iş yapıyor, nerelidir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Şencan Karaaslan kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, ne iş yapıyor, nerelidir?

Sevan Bedros Nişanyan, 21 Aralık 1956'da İstanbul'da doğdu. Türk-Ermeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Pangaltı Mıhitaryan Okulu'nda tamamladı ve Milliyet gazetesinin düzenlediği İlkokullararası Bilgi ve Kültür Yarışması'nda üçüncülük elde etti. Ortaöğrenimini ise Işık Lisesi ve Robert Koleji'nde tamamladı. Robert Koleji için özellikle bağlılık duyduğunu ifade etmiştir.

EĞİTİM HAYATI VE AKADEMİK KARİYERİ

Üniversite eğitimi için 1974 yılında ABD'ye giden Nişanyan, Yale Üniversitesi'nde felsefe okudu. Daha sonra Columbia Üniversitesi'nde siyaset bilimi doktorası için kabul edildi. Ancak, Latin Amerika siyasi partileri üzerine olan doktora tezini tamamlamadan Türkiye'ye geri döndü.

YAZARLIK VE ÇEVİRMENLİK KARİYERİ

Nişanyan, Türkçe'ye çevirdiği Grundrisse ile dikkat çekti. Henüz 23 yaşındayken bu eseri tercüme ederek yayımladı. Ayrıca, Birikim dergisinde ve The New York Times'ta yazıları da yayımlandı.

TÜRKİYE'DEKİ TANINIRLIĞI VE EDEBİYAT DÜNYASINDAKİ YERİ

Nişanyan, genç yaşta edebi dünyada adını duyurdu. Türkçe'ye çevirdiği eserlerle ve yazdığı makalelerle edebiyat dünyasında önemli bir yer edindi. Ayrıca, Türkiye'deki azınlıkların ve farklı kültürlerin bir arada yaşamını savunan düşünceleriyle tanınırken, aynı zamanda eleştirel yazıları ve çevirileriyle de edebiyat dünyasında saygınlık kazanmış bir isimdir.

Sevan Nişanyan, Türk edebiyatına ve kültürüne katkılarıyla önemli bir yere sahip olan bir yazardır. Yazdığı eserler ve çevirileriyle Türkçe edebiyatının zenginleşmesine katkıda bulunmuştur. Aynı zamanda, Türkiye'deki azınlıkların ve farklı kültürlerin hakları konusundaki duyarlılığıyla da tanınmaktadır.