Sağlığınızı korumaya ve dengeli, düzenli beslenmeye ramazanda da devam etmek için sahur ve iftarda yemeyi tercih ettiğiniz besinler son derece önem taşır. Doğru besinler tercih edilerek yapılan bir sahur vücut dengesinin korunmasını sağlar.

Yoğurt da bu besinlerden biridir. Sahurda yoğurt, doğru miktarda ve doğru şekilde tüketildiğinde birçok fayda sağlar. Sindirimi kolay ve hafif bir seçenektir.

Sahurda Yoğurdun Önemi
Günlük hayatta da birçok faydası bulunan yoğurt, sahurda tüketildiğinde ramazan ayının daha sağlıklı geçmesine yardımcı olur. Yoğurdun sahurda tüketilmesinin faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir; 

-Sahurda yoğurt yemek, iftara kadar vücudunuzun daha az su kaybetmesini sağlar. Gün boyu susuz kalmanızın önüne geçer. 
-Ramazan ayında sahurdan sonra iftarda birden aşırı miktarda yemek yediğinizde mide sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. --Sahurda yoğurt yemek; reflü, kabızlık veya hazım sorunları gibi sindirim rahatsızlıklarının önüne geçer. Böylece sindirim sisteminizi rahatlatabilir ve mide yanmalarının da önüne geçebilirsiniz.
-Uzun süreli açlık sonucunda vücutta mineral, vitamin kaybı yaşanabilir. Bu yüzden özellikle ramazanda içeriğinde bol mineral bulunduran besinlerin tüketilmesi önerilir. Sahurda yoğurt yemek, içeriğindeki mineraller ve vitaminler -sayesinde vücudunuzun doğal dengesini korumaya yardımcı olur. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılama konusunda etkilidir.
-Sahurda yoğurt yemek, size uzun süreli bir tokluk sağlar. Protein ve karbonhidrat açısından zengindir.

Sahurda Yoğurt Yemenin Faydaları
Sahur menünüz için dengeli bir beslenme programı oluştururken içinde yoğurda da yer vermenizin birçok faydası vardır. 

-Yoğurt; protein, vitaminler ve kalsiyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Sahurda yoğurt yemek, gün içinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar ve böylece daha enerjik olursunuz. Zinde kalmanıza yardımcı olur.
-Sahurda yoğurt yemek, kan şekerinizin dengelenmesini sağlar. Gün boyunca düzenli bir kan şekeri değeriniz olur. 
-Probiyotik bakımından zengin olan yoğurt, bağırsak floranız için oldukça yararlıdır. Sindirim sisteminizi düzenlerken bağırsak sağlığınızı da korumaya yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin en önemli etkenlerinden biri olan bağırsak sağlığınızın desteklenmesi, ramazan ayını da daha sağlıklı bir şekilde geçirmenizi sağlar. Vücudunuzun hastalıklara karşı olan direncini artırır.
-Sahurda yoğurt yemek, kas erimesini önlemeye yardımcı olurken kemiklerinizi de korur. Ramazan boyunca fazla miktarda ve tek başına tüketilen hayvansal proteinlerin vücutta yol açabileceği kas erimesinin önüne geçer. Ayrıca yine bol tüketilen çay ve kahve gibi içeceklere karşı kemik sağlığına olumlu yönde etkileri vardır.

Sahurda Yoğurt Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sahurda dengeli ve sağlıklı bir öğün için dikkat etmeniz gereken maddeleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkün;

-Yoğurdun taze olması ve tarihinin geçmemesine dikkat etmelisiniz. Taze olmayan bir yoğurt sindirim sorunlarına yol açabilir.
-Laktoza karşı hassasiyetiniz varsa yoğurt tüketiminde dikkatli olmanız gerekir. Yoğurt, içinde laktoz barındırdığından hassasiyeti olan kişileri rahatsız edebilir. Midede şişkinlik yaşanmasına sebebiyet verebilir.
-Her besinde olduğu gibi yoğurtta da aşırıya kaçmak, sindirim sorunlarını da beraberinde getirebilir. Vücudunuzun ihtiyacına göre miktarını ayarlamak en doğrusudur.
-Sahurda yoğurt tüketmek, doğru bir tercihtir fakat tek başına yeterli değildir. Başka besinlerle ve bol sıvıyla desteklenmelidir.
Sahurda Yoğurt Tüketmenin Çeşitli Yolları

Çok sayıda faydası bulunsa da tek başına yeterli olmayan yoğurdu çeşitli besinlerle kombinleyerek tüketebilirsiniz. Yanına ekleyeceğiniz diğer besinlerle birlikte sahurda yoğurt yemek, sağlıklı olacaktır.

Kolon Kanserine İyi Gelen O Bitki Tokat'ta Yetişiyor Kolon Kanserine İyi Gelen O Bitki Tokat'ta Yetişiyor

-Bir kaseye aldığınız yoğurdu çeşitli meyvelerle, kuru yemişlerle ve ballarla süsleyip lezzetlendirebilirsiniz. Besin değerini artırıp daha dengeli bir öğün elde etmiş olursunuz.
-Sahurda yoğurt yemek, üzerine müsli ve kuru meyveler ekleyerek daha besleyici ve lezzetli hale getirilebilir.
-Bir kase nohut püresi ile karıştıracağınız yoğurt, oldukça doyurucu bir alternatiftir. Çeşitli baharatlarla da lezzetini arttırabilirsiniz.
-Üzerine tahin-pekmez, ceviz, fındık ile yiyeceğiniz yoğurt da sahur için ferah ve besleyici bir öğün olur.
-Sahur için başka bir sağlıklı besin olan yulafı, yoğurtla birleştirerek son derece sağlıklı bir sahur menüsü hazırlayabilirsiniz.