Sarıyer’deki Mehmud Paşa Yalısı’nda, adeta film sahnelerini aratmayan bir soygun yaşandı. Yalıda çalışan özel güvenlik görevlisi Ahmet Y., plan yaparak 4 suç ortağıyla birlikte, 4 kasadan yaklaşık 130 milyon liralık dövizi çaldı. Olay sonrası polis ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Özel Güvenlik Görevlisinin Planı

Olay, dün sabah saat 03.30 sıralarında Sarıyer Kireçburnu’nda bulunan Memduh Paşa Yalısı’nda gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1.5 yıldır özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Y., film sahnelerini aratmayacak bir soygun planı yaptı. Gece saatlerinde alarmı susturan Ahmet Y., maskeli ve siyah kıyafetli 4 kişiyi yalıya aldı. Soyguncular, yalıya gri renkli bir kamyonet dayadıktan sonra içerideki 4 kasanın kilidini kırarak harekete geçti.

130 Milyon Liralık Soygun

Soyguncular, kasalarda bulunan dövizleri 3 büyük çuvala doldurduktan sonra, çuvalları kamyonete yükleyerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Sabah saatlerinde yalıya gelen işyeri sahibi Ümit E.’nin ihbarı üzerine, olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede gelen ekipler, yalıdaki kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Kaçış Planı ve Polis Soruşturması

Yapılan incelemelerde, Ahmet Y.’nin maskeli 4 kişiyi içeriye aldığı, yalıdaki kasaların kilidini kırdıkları ve dövizleri çuvallara doldurdukları belirlendi. Çuvalları kamyonete yükleyip kaçan hırsızlar, hızla gözden kayboldu. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızları yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihat Tutkun Kimdir, neden öldü, sebebi ne? Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihat Tutkun Kimdir, neden öldü, sebebi ne?

Görgü Tanığı Anlatıyor

Olayla ilgili konuşan Mete Aydın isimli bir vatandaş, “Ben sabah Kireçburnu sahilinde yürüyordum. Bir yalının önünde polis topluluğu olduğunu gördüm, geçtim gittim. Gün içinde yalının bekçisinin yalıyı soyup kaçtığını duydum” dedi.

Editör: Zeliha YAKUT