İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Edirne merkezli 3 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-44" operasyonlarında, Metin Singer'in liderliğini yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyon, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

ŞÜPHELİLERİN YAKALANMASI

Operasyonlar sonucunda, aralarında elebaşı Singer'in de bulunduğu 15 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 6136 sayılı kanuna muhalefet ile tehdit ve hakaret suçlarına karıştıkları tespit edildi.

BAKAN YERLİKAYA'NIN AÇIKLAMALARI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların ardından yaptığı açıklamada, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürüttüklerini ve suç örgütlerini adalete teslim etmeye kararlı olduklarını vurguladı. "Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız." ifadelerini kullanan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini belirtti.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihat Tutkun Kimdir, neden öldü, sebebi ne? Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cihat Tutkun Kimdir, neden öldü, sebebi ne?

ELE GEÇİRİLEN DELİLLER

Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabancalar, 9 sahte pasaport ve çok sayıda delici ve kesici alet ele geçirildi. Bu deliller, suç örgütünün faaliyetlerine ilişkin önemli kanıtlar olabilir.