İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde 2022 yılında gerçekleşen bombalı terör saldırısına ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashir'in de bulunduğu 36 sanık hakkında kararını açıkladı.

SALDIRIDA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

13 Kasım 2022'de gerçekleşen saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 99 kişi de yaralanmıştı. Davada, Ahlam Albashir ve diğer sanıkların yargılanmasına devam edildi.

ALBASHİR 7 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE BİN 794 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme heyeti, Ahlam Albashir'i 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan 1 kez, 'tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürme’ suçundan 6 kez olmak üzere toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Albashir'e 'tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 99 kez 18 yıl hapis, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan 12 yıl hapis olmak üzere toplamda bin 794 yıl hapis cezası verildi.

DİĞER SANIKLARIN DURUMU

Diğer sanıkların ise suçsuz olduklarını, tahliyeleri ile beraatlarını talep ettikleri ve bazı sanıkların olayı gerçekleştiren kişilere beddua ettikleri belirtildi.

MAHKEME KARANIN ARDINDAN

Mahkeme kararının ardından Ahlam Albashir'in avukatı ile baş başa konuşmak istediğini belirtti. Diğer sanıkların talepleri ise mahkeme tarafından değerlendirilecek.

2024 Büyükbaş-küçükbaş fiyatı kaç lira, en uygun kurban fiyatı ne kadar? 2024 Büyükbaş-küçükbaş fiyatı kaç lira, en uygun kurban fiyatı ne kadar?

İSTİKLA CADDESİ BOMBALI SALDIRISI DAVASINDA AHLAM  ALBASHİR'E AĞIR CEZALAR

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı terör saldırısına ilişkin davanın karar duruşması yapıldı. Mahkeme, Ahlam Albashir başta olmak üzere 36 sanık hakkında kararını açıkladı.

SALDIRIDA 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 99 KİŞİ YARALANDI 

13 Kasım 2022'de İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 99 kişi de yaralanmıştı. Davada Ahlam Albashir ve diğer sanıklar yargılanmıştı.

ALBASHİR'E 1794 YIL HAPİS CEZASI 

Mahkeme, Ahlam Albashir'i 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan 1 kez, 'tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürme’ suçundan 6 kez olmak üzere toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Albashir'e 'tasarlayarak, bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 99 kez 18 yıl hapis, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi’ suçundan 12 yıl hapis olmak üzere toplamda bin 794 yıl hapis cezası verildi.

DİĞER SANIKLARIN DURUMU 

Diğer sanıkların talepleri ve durumları mahkeme tarafından değerlendirilecek. Bazı sanıkların olayı gerçekleştiren kişilere beddua ettiği belirtildi.

AHLAM ALBASHİR'İN SON SÖZLERİ 

Duruşmada son sözü sorulan Ahlam Albashir, suçlamaları kabul ettiğini ve cezasını çekmeye razı olduğunu ifade etti. Diğer sanıkların durumu ise ilerleyen süreçte netlik kazanacak.