Raporda, teleferik sisteminde ciddi eksikliklerin olduğu ve kazanın önlenebilir olduğu belirtildi.

KAZA SONRASI TUTUKLANANLARIN DURUMU

Antalya'da teleferik kabini düştü! Ölü ve yaralılar var

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi, teleferik kazasından sonra tutuklanmıştı. Ancak Kocagöz'ün avukatları, tutukluluğa itiraz etmiş ve yeni bir bilirkişi raporu talep etmişti.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA NE VAR?

1 kişinin öldüğü Antalya'da teleferik kazasından fotoğraflar - Son Dakika  Milliyet

Hazırlanan bilirkişi raporunda, teleferik otomasyon sisteminde yaşanan hataların ciddiye alınmadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı belirtildi. Kazanın önlenebilir olduğu ifade edildi ve sorumluların gereken kontrolleri yapmadığı vurgulandı.

Antalya'da bebek emekleme ile bez bağlama yarışması herkesi eğlendirdi, renkli görüntülere sahne oldu Antalya'da bebek emekleme ile bez bağlama yarışması herkesi eğlendirdi, renkli görüntülere sahne oldu

İNŞAAT PROJESİNDE STANDARTLARA UYGUNLUK YOK

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi raporu tamamlandı

Raporda ayrıca, teleferik üst yapısının tasarımında standartlara uygunluk olmadığına dair belirtiler bulunduğu ifade edildi. İnşaat mühendisi onaylı bir uygulama projesine rastlanmadığı ve bulunan çizimlerin yetersiz olduğu belirtildi. Mevcut bulon sayısının ve çapının yetersiz olduğu da raporda yer aldı.

KOCAGÖZ'ÜN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi raporu tamamlandı – Haber  Aero

Raporun dosyaya eklenmesinin ardından Kocagöz'ün avukatı Buğra Özçelik, Kocagöz'ün tutukluluğuna yeniden itiraz edeceklerini belirtti. Özçelik, raporun hazırlanma sürecine ve sonucuna ilişkin açıklamalarda bulundu ve müvekkilinin tutukluluk halinin hukuka aykırı olduğunu ifade etti.