Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2024 yılı vekaletle kurban kesim hisse bedellerini açıkladı. Yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlenen bu bedellerle, vatandaşlar Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban organizasyonuna destek olabilecekler.

KURBAN İBADETİNİN ÖNEMİ VE KATKILARI

Erbaş, kurban ibadetinin güçlü bir vahdet zemini oluşturduğunu belirterek, Müslümanlar arasında ümmet bilincinin güçlenmesine ve birbirlerini yakından tanımalarına vesile olduğunu ifade etti. Aynı zamanda kurban ibadetinin toplumda kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini, dayanışma ruhunu geliştirdiğini ve sosyal adaletin tesisine büyük katkı sağladığını vurguladı.

TDV'NİN ÖRNEK HİZMETLERİ

Diyanet İşleri Başkanı, TDV'nin vekaletle kurban kesimi konusunda örnek hizmetler verdiğini dile getirdi. TDV'nin 31 yıllık süreçte hayırseverlerin vekalet verdiği toplam 4 milyon 662 bin 258 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını aktardı.

VATANDAŞLARIN DESTEK OLMA YOLLARI

Vatandaşların TDV kurban programına katılmak için il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, PTT şubeleri ve bankaları kullanabileceklerini belirten Erbaş, ayrıca internet üzerinden de bağış yapabileceklerini söyledi. Mobil bağış uygulamasıyla da kolaylıkla kurban vekâletlerini verebileceklerini ifade etti.

2024 DASK ödemesi ne kadar, Konut sigortası kaç TL, m2 fiyatları ne kadar oldu? 2024 DASK ödemesi ne kadar, Konut sigortası kaç TL, m2 fiyatları ne kadar oldu?

YURT DIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIN KATKISI

Yurt dışında yaşayan vatandaşların da Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikleri, Koordinatörlükler ve cami dernekleri aracılığıyla kurban vekâletlerini güvenle emanet edebileceklerini belirten Erbaş, vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için tüm illerde ve pek çok ilçede bin 3 şubenin şehirlerin önemli noktalarına kurban bağış stantları kuracağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın koordineli çalışmalarıyla, Türkiye'nin her bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ve birçok ülkedeki mazlum, mağdur ve muhtaçlara yardım eli uzatılmaya devam edilecek. Vatandaşların destekleriyle, kurban ibadeti ve yardımlaşma ruhu daha da güçlenecek, toplumda sosyal yardımlaşma ve dayanışma duyguları pekişecektir.