İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 2023 ve önceki yıllarda çıkan sorularıyla öğrencilerin sınav öncesi hazırlıklarını sürdürdüğü bir dönemi geride bırakıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen bu sınav, her yıl 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz yıllara ait çıkmış sorular ve cevapları, öğrencilerin sınav gününe daha iyi hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Bu yılın sınavı, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ve öğrencilere farklı soru formatları sunacak.

Hamza Yusuf aslen nereli, Müslüman mı, kaç yaşında ve kimdir Hamza Yusuf aslen nereli, Müslüman mı, kaç yaşında ve kimdir

BURSLULUK SINAVI (İOKBS) ÇIKMIŞ SORULAR 2023, 2022, 2021, 2020

5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ise dörder seçenekli 100 soruyla karşılaşacak ve 120 dakika süreleri olacak.

Sınav öncesi son hazırlıklarını yapan adaylar, geçmiş yıllara ait çıkmış soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını araştırarak kendilerini test etme fırsatı buluyorlar. MEB'in resmi internet sitesi üzerinden bu dökümanlara erişim sağlanabiliyor.

İOKBS, adaylara sözel ve sayısal alanda sorular yöneltiyor ve sınav günü yaklaştıkça adayların araştırmaları da yoğunluk kazanıyor. Öğrenciler, sınav stresini azaltmak ve başarıyı artırmak için bu dökümanları dikkatlice inceleyerek eksikliklerini giderme fırsatı bulabilirler.