ŞOK!. Kavunun Faydaları: Sağlığınıza Katkı Sağlayan  Yazın En Lezzetli Şifa Kaynağı! ŞOK!. Kavunun Faydaları: Sağlığınıza Katkı Sağlayan Yazın En Lezzetli Şifa Kaynağı!

Bin yıl öncesine dayanan İbn-i Sina'nın tıp alanındaki bilgileri günümüzde de önemini koruyor. El-Kanun Fi't-Tıbb kitabında yer alan önerileri arasında, hafızayı güçlendirdiği bilinen bazı baharatlar bulunuyor.

İbn-i Sina'nın önerdiği hafıza güçlendiren baharatlar

Zencefil: Sindirimi kolaylaştıran zencefil, hafızayı güçlendirmenin yanı sıra bulanık görme problemlerine de iyi gelir. Ayrıca sindirim sistemi için faydalıdır.

Zerdeçal: Ruh sağlığına katkı sağlayan zerdeçal, nörolojik hastalıklara şifa olabilir ve kusmayı önleyici etkisiyle bilinir.

Hardal: Aç karnına tüketildiğinde zekayı artırabilir. Hardal suyu, kulak ve diş ağrıları için damla şeklinde kullanılabilir ve balgam oluşumunu engelleyebilir.

Bu baharatlar, İbn-i Sina'nın önerileri arasında yer alıyor ve günümüzde de hafıza ve zeka sağlığına katkıda bulunabilecek değerli kaynaklar olarak ön plana çıkıyor. Düzenli olarak beslenmenize dahil ederek sağlığınızı destekleyebilir ve zihinsel performansınızı artırabilirsiniz.

Editör: Zeliha YAKUT