Eyüpsultan Pirinççi Mahallesi'nde 12 Ağustos 2023 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, Osman Berkant Keskin'in kullandığı motosiklet, önünde seyreden Murat Vermez'in motosikletine arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Murat Vermez ve arkasındaki Nazlıcan Yolcu hayatını kaybetti.

Burhanettin Duran kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor, evli mi ve hayatı Burhanettin Duran kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor, evli mi ve hayatı

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI VE YARGILANDI

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Osman Berkant Keskin, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Keskin'in "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın eylemini "bilinçli taksirle" gerçekleştirdiğini değerlendirerek, cezayı 9 yıl 12 ay hapse çıkardı. Ancak mahkeme, sanığın geleceği üzerindeki olası olumsuz etkilerini dikkate alarak cezayı 8 yıl 4 ay hapse indirdi.

AİLE AVUKATI KARARA İTİRAZ ETTİ

Kazada hayatını kaybeden Nazlıcan Yolcu'nun annesi Nevriye Basbatan'ın avukatı Ahmet Tokdemir, mahkemenin kararına itiraz etti. Tokdemir, dosyadaki delillerin ve tanık beyanlarının, sürücünün eylemlerinin taksirle kalmadığını gösterdiğini belirtti. Bu nedenle mahkemeden iddianamenin genişletilmesi için talepte bulunduklarını ve savcılığın da yargılamanın ilk duruşmasında mütalaasını değiştirerek sanığın işlediği suçun 'bilinçli taksir' kapsamında değerlendirilmesini talep ettiğini aktardı.

Kazayla ilgili olarak yürütülen soruşturma ve yaşanan gelişmelerin ardından, ailenin adalet arayışı devam ediyor.