Sertleşme sorununun tedavisinde birçok yöntem kullanılabilir. İlaç tedavisi, penise enjeksiyon, vakum pompası ve cerrahi yöntemler tedavi seçenekleri arasındadır. Tedavi yöntemi, sorunun nedenine ve hastanın genel sağlık durumuna göre belirlenir.

Depositphotos 67970543 Stock Photo Young Couple Lying In Bed

Sertleşme sorunu, birçok erkeğin hayatını etkileyen ve utanç duygusuna yol açabilen bir durumdur. Bu sorunun birçok farklı nedeni olabilir ve her vaka özel olarak değerlendirilmelidir.

Damar Hastalıkları:

Sertleşme sorununun en sık görülen nedeni, penise kan akışını etkileyen damar hastalıklarıdır. Damar sertliği (ateroskleroz), özellikle 50 yaş üstü erkeklerde risk oluşturur. Sigara kullanımı, yüksek tansiyon, diyabet ve yüksek kolesterol gibi faktörler damar hastalıklarına yol açabilir.

Depositphotos 130596646 Stock Photo Woman Sitting On Bed Distressed

Sinir Sistemi Hastalıkları:

Beyinden penise giden sinirlerdeki hasar da sertleşme sorununa neden olabilir. Omurilik yaralanmaları, beyin damar hastalıkları, multipl skleroz ve bazı cerrahi girişimler bu gruba girer. Diyabet gibi hastalıklar hem damar hem de sinir sistemini etkileyerek sorunu tetikleyebilir.

Depositphotos 184072756 Stock Photo Young Unhappy Couple Having Problems

İlaçlar:

Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve psikiyatrik hastalıklar için kullanılan bazı ilaçlar yan etki olarak sertleşme sorununa yol açabilir.

Hormonal Nedenler:

Düşük testosteron seviyesi sertleşme sorununa katkıda bulunabilir. Ancak, her düşük testosteron vakası sertleşme sorununa yol açmaz. Testosteron eksikliği cinsel isteği de azaltabilir.

Depositphotos 219681330 Stock Photo Frustrated Man And Sleeping Woman

Yaşlanma:

Yaşlanmanın tek başına sertleşme sorununa yol açtığı düşünülmez. Ancak yaşla birlikte yüksek tansiyon ve diyabet gibi damar hastalıkları daha sık görülür ve bu da sertleşme sorununa yol açabilir.

Diğer Nedenler:

Sigara ve alkol kullanımı, pelvik kemik kırıkları, bazı cerrahi yöntemler ve ışın tedavileri de sertleşme sorununa neden olabilir.

Depositphotos 118715736 Stock Photo Woman Points To Blue Pill

Birden Fazla Neden Olabilir:

Sertleşme sorununun çoğu zaman birden fazla nedeni vardır. Örneğin, diyabet hastası bir erkekte sigara ve alkol kullanımı da sorunu tetikleyebilir.