Kabuğunu çöpe atmayın! Canan Karatay da önerdi, fındığın içi dışı şifa dolu

Fındık tazesiyle kurusu ve kavrulmuşuyla şifalı kuruyemişler arasında. Canan Karatay’ın da önerdiği besinlerden olan fındık, sadece içiyle değil dışıyla da son derece faydalı. Detaylar haberimizde!

KARATAY ‘ÇAY VE FINDIK’ DEDİ
Canan Karatay bir röportajında çay ve fındığın insan sağlığı için çok faydalı olduğunu belirterek "Bol bol şekersiz çay için, fındık yiyin" demişti. Prof. Dr. Canan Karatay sözlerine, “Bol bol şekersiz çay için, fındık yiyin” dedi.

KARADENİZ YÖRESİ ŞİFA DOLU
Prof. Dr. Karatay, "Köy tereyağını (doğal) sabah akşam yiyebilirsiniz. Sabah akşam eritip içebilirsiniz. Fındık ve çay çok önemli. Bol bol fındık tüketip çay içebilirsiniz. Fındık, fıstık, çıtır çıtır, hem kan yapar, hem ısıtır”

Perrier maden suyu kimin, içinden dışkı mı çıktı, neden imha ediliyor? Perrier maden suyu kimin, içinden dışkı mı çıktı, neden imha ediliyor?

“Fındık doğanın hem mineral, vitamin, karbonhidrat, omega-3 deposudur. Bunun yanında çay da çok önemlidir. Şekersiz olmak kaydıyla bol bol çay da içebilirsiniz. Çay dinç tutar ve en güçlü antioksidanı içerisinde barındırır. Onun için içmenizde fayda vardır. Çay da kahve de öneriyorum" diye önerilerini sürdürdü.

KARACİĞER HASTALIKLARINA BİREBİR
Tarım Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan bilgilere göre ise, “Karaciğer hastalıklarında ve karaciğerin damarını açmak için faydalıdır. Kalın bağırsak ve rahim iltihaplarına karşı iyi gelir. Fındık kabuğu kaynatılır suyu içilirse nezle ve gribe iyi geldiği, öksürüğü kestiği, sıtma ve sara hastalıklarına karşı faydalı olduğu belirtilmektedir”

“Fındık kabuğu kaynatılır suyu içilirse nezle ve gribe iyi geldiği, öksürüğü kestiği, sıtma ve sara hastalıklarına karşı faydalı olduğu belirtilmektedir. Fındığın yaprakları suda kaynatılıp içilirse kanı temizleyici etkisi vardır.”

BAĞIRSAK FLORASINI KORUYOR
Fındık kabuğu kaynatılarak tüketildiğinde, bağırsakları rahatlatabilir ve bağırsak florasını koruyabilir. Ek olarak da yüksek antioksidan sağlayarak, kanı zararlı maddelerden arındırır. Ayrıca fındık kabuğu, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.

FINDIK KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?
Temizlenmiş fındık kabuklarından bir avuç alın ve bir litre suya ekleyin. Karışımı on dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve on dakika daha demlenmeye bırakın. Çayınızın daha tatlı olmasını isterseniz, çayı bir bardağa süzdükten sonra bal ekleyebilirsiniz.