Yazın Işıltılı Ciltleri İçin 5 Kolay Adım! Güneşli Günlere Hazır Olun! Yazın Işıltılı Ciltleri İçin 5 Kolay Adım! Güneşli Günlere Hazır Olun!

Boğaz ağrısı ile turşu arasındaki ilişki belki de ilk anda anlaşılabilir gibi değil. Ancak Dr. Yancey'e göre, tuz ve şeker gibi maddelerin iltihabı azaltabileceği biliniyor.

Basit bir tuzlu su turşusu salamurası yaklaşık olarak %3,5 oranında tuz içerir. Ancak vücudumuzun sadece %0,4'ü tuzdan oluşur. Bu veriler, araştırmaların turşunun boğaz ağrısını hafifletmek için etkili bir çözüm olabileceğini ortaya koyduğunu gösteriyor.

Dr. Yancey'e göre boğazdaki iltihabı atabilmek için tatlı yiyecekler değil, tuzlu yiyecekler tüketmeniz gerekiyor. Dr. Yancey "Dereotu turşusu, asitleme solüsyonundaki tuz nedeniyle işe yarayacaktır" diye belirtiyor.

4Çayı da balı da unutun Boğaz ağrısı için reçete değişti, meğer en etkilisi turşuymuş

Boğaz ağrısını dindirmek için tüketilen turşu miktarı kişiye bağlı olarak değişebiliyor. Yancey, bu yöntemin doğru miktarını bulabilmek için çeşitli denemeler yapılması gerektiğini söylüyor.

Doğal yöntem hakkında düşüncelerini şu sözlerle ifade ediyor:

"Bu, tıbbi bir müdahaleden çok evde uygulanan bir tedavi yöntemidir, bu nedenle resmi bir önerisi bulunmuyor."

6Çayı da balı da unutun Boğaz ağrısı için reçete değişti, meğer en etkilisi turşuymuş

Turşu müdahalesi uzun vadede boğaz ağrısının tekrar ortaya çıkmasına neden olabilir. Ancak şiddetli ağrıları kısa süreliğine de olsa ortadan kaldırma etkisine sahiptir. Bu küçük müdahale sayesinde semptomları azaltabilirsiniz.

Yancey, "Bir kaşık dolusu bal ve çok tatlı çay da iyi sonuç verir" diye belirterek turşu olmadığında ise tuzlu su gargarasının işe yarayabileceğini öne sürüyor. Tuz kısıtlı beslenen kişilerin, dereotu turşusu veya tuzlu su gargarasından yalnızca birini tercih edebileceğini hatırlatıyor. Nedeni ise aşırı tuz miktarını önlemek.