Ramazan Bayramı için yapılan son dakika açıklamaları, toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı sorusunu gündeme getirdi. Bu yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla bayram tatili 9 güne çıkarıldı ve tatil, 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar, bayram boyunca toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada İstanbul'da Marmaray-Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metroları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İZBAN'ın bayram boyunca ücretsiz hizmet vereceğini belirtti.

Bayram Tatilinde Toplu Taşıma Ücretsiz mi?

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bayram için kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz olacak." açıklamasında bulundu. Bakan Uraloğlu ayrıca, korsan taşımacılık yapan firmalara da sert cezaların uygulanacağını söyledi.

Ramazan Bayramı Kaç Gün?

Nihal Candan hapse geri mi girdi, neden serbest? Nihal Candan hapse geri mi girdi, neden serbest?

Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek. Bayram tatili ise arife günü olan 9 Nisan Salı günü öğlenden sonra başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü son bulacak. Bu süreçte ulaşımın ücretsiz olacağı hatırlatılmalıdır.

Ramazan Bayramı 2024 Ne Zaman?

Ramazan Bayramı'nın tarihleri şu şekildedir:

Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı
Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba
Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe
Gün: 12 Nisan 2024 Cuma