Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik özel indirimler ve kampanyaların başlayacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, emeklilere marketlerde, ulaşımda, sinema ve tiyatrolarda indirim müjdesi verdi. PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatılacağını belirtti. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında da emeklilere özel indirimler sağlanacak.

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik bu indirim ve kampanyaların yanı sıra Belediyeler Birliği ile yapılan protokol ile emeklilerin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerinin atılacağını söyledi. Bu adımlarla emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve refahlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

5 YIL ERKEN EMEKLİ olmak için fırsat, 1993 sonrası sigortası olan esnaf emekli olabilecek 5 YIL ERKEN EMEKLİ olmak için fırsat, 1993 sonrası sigortası olan esnaf emekli olabilecek

Ayrıca Bakan Işıkhan, emekli aylığı promosyon ödemelerinde de artış sağlandığını ve emeklilere bayram ikramiyesi ödemelerinin Ramazan Bayramı öncesinde yapılacağını açıkladı. Kamu bankalarında başlayan başvurularla emeklilerin bu promosyonlardan faydalanabileceğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik bu adımların, Türkiye ekonomisinin istikrarla büyüdüğünü ve her alanda gelişmeye devam edeceğini gösterdiğini vurguladı. Emeklilerin refahının Türkiye'nin refahı ve gücü olduğunu dile getirdi.