İstanbul Sarıyer'de uyuşturucu ticareti yapan İsveç uyruklu çete üyeleri arasında çıkan silahlı çatışma, bölgedeki güvenlik endişelerini artırdı. Özellikle uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu Ayazağa Mahallesi, Hadım Koru Caddesi'nde meydana gelen olayda, 26 yaşındaki Mazlum Ayrancı hayatını kaybederken, Umut Koyuncu ise yaralandı. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda, saldırganların bir kişinin yere düşmesine rağmen ateş etmeye devam ettiği görüldü.

ÇATIŞMA ANLARI KAMERADA

Olayın detaylarına ilişkin bilgilere göre, İsveç vatandaşı olan ve Türkiye'de uyuşturucu ticareti yaptığı belirtilen Mazlum Ayrancı ile çete üyeleri arasında çıkan anlaşmazlık sonucu çatışma yaşandı. Ayrancı'nın babası Tuncay Ayrancı, oğlunun "Kürt Tilkisi" lakabıyla bilinen uyuşturucu çetesi lideri Rawa Majid ile husumetli olduğunu ve olayın onun azmettirmesiyle gerçekleştiğini iddia etti. Bu iddialar üzerine polis geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda, kafeye gelen grup arasında başlayan tartışmanın kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştüğü görüldü. Görüntülerde, saldırganların bir kişiyi yere düşmesine rağmen ateş etmeye devam ettiği ve olay yerinden kaçtığı görüldü. Polis, kaçan şüphelilerden birini yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin sorgusu devam ederken, firarda olan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bu olayın ardından bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve polisin bölgede sıkı denetimler gerçekleştirdiği bildirildi. Öte yandan, bölgedeki vatandaşlar ise artan güvenlik endişeleri nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını belirtti. Polis, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü ve olayın aydınlatılması için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

5 YIL ERKEN EMEKLİ olmak için fırsat, 1993 sonrası sigortası olan esnaf emekli olabilecek 5 YIL ERKEN EMEKLİ olmak için fırsat, 1993 sonrası sigortası olan esnaf emekli olabilecek