Seçimlerden sonra doların ne olacağı, doların ne kadar olacağı ve doların artıp artmayacağı gibi sorular, 2024 Yerel Seçimlerinin ardından döviz piyasalarında yaşanabilecek gelişmeleri merak edenler tarafından sorulmaya başlandı. Türkiye'de siyasi olayların ekonomiye etkisi her zaman önemli olmuştur ve bu seçimlerin dolar üzerindeki etkileri de yakından takip ediliyor.

Goldman Sachs analistleri, seçimlerin Türk lirası üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğine inanıyor. Özellikle İstanbul'daki seçim sonuçlarının Türk lirası üzerindeki baskının azalmasına katkı sağlayabileceğini belirtiyorlar. Ancak analistler, seçim sonucunun mevcut para ve maliye politikalarında bir değişikliğe neden olmayacağını düşünüyorlar. Dolayısıyla, doların seçim sonrasında ne olacağı konusunda net bir tahminde bulunmak zor.

İYİ Parti Koray Aydın başkan mı oldu, İYİ Parti’nin yeni başkanı Koray Adın mı? İYİ Parti Koray Aydın başkan mı oldu, İYİ Parti’nin yeni başkanı Koray Adın mı?

Öte yandan, seçim sonrasında Türk lirasının keskin bir değer kaybıyla karşı karşıya kalabileceği endişeleri de bulunuyor. Ancak Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta yaptığı sürpriz faiz artışının, böyle bir devalüasyonun olası olmadığına dair güçlü bir sinyal olduğu düşünülüyor. Sonuç olarak, seçim sonrası doların seyri belirsiz olsa da, ekonomi yönetiminin aldığı önlemler ve piyasaların gelişimi yakından takip edilmelidir.