2. Uluslararası Aile Sempozyumu başladı mı, nerede yapılacak, katılımcılar kimler? 2. Uluslararası Aile Sempozyumu başladı mı, nerede yapılacak, katılımcılar kimler?

Çankırı'nın Buğday Pazarı Mahallesi'nde yaşanan üzücü bir olayda, ters yönden gelen ve ehliyetsiz olduğu belirtilen bir sürücü, sokakta oynayan köpeği ezerek kaçtı. Olayda yaralanan köpek tedavi altına alınırken, yaşananlar güvenlik kamerasına da yansıdı.

OLAYIN DETAYLARI

Mehmet Yalçın'ın sahibi olduğu 5 aylık "İngiliz cooker" cinsi köpeği "Gofret", sokakta oynarken ters yönden gelen bir hafif ticari araç tarafından ezildi. Araç sürücüsü, köpeği ezip kaçarken, köpeğin sahibi ve çevredekiler duruma müdahale etti. Yaralı köpek, veteriner kliniğine götürülerek tedavi altına alındı.

ANNE KÖPEĞİN TEPKİSİ YÜREKLERİ BURKTU

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, olay anında köpeğin annesinin tepkisi de görüntülendi. Anne köpek, yavrusunun ezildiğini fark edince önce onun yanına koştu, daha sonra ise yardım istemek için sahibinin yanına gitti. Ardından tekrar yavrusunun yanına gelen anne köpek, yaşananlar karşısında duygusal anlar yaşadı.

SÜRÜCÜ KAÇTI, KÖPEK SAHİBİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın ardından sürücünün kaçması üzerine köpek sahibi Mehmet Yalçın, sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu. Yalçın, yaşanan olayın üzücü olduğunu belirterek, vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi.

ÇANKIRI'DA HAYVAN SEVGİSİ ARTIYOR

Mehmet Yalçın, yaşanan olayın ardından hayvanlara sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, "İki kedim evde var, burada da iki kedi besliyorum. Bu hayvanlar bizim için çok değerli. Hayvanlara sahip çıkmak lazım, insanların daha dikkatli olması gerekiyor" dedi. Ayrıca, Çankırı'da hayvanlara sahip çıkma düşüncesinin yaygınlaştığını belirtti.