36 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı'nın duyurduğu 36 bin kişilik sağlık personeli alımı için başvuruların ne zaman başlayacağı ve başvuru kılavuzunun yayımlanıp yayımlanmadığı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, sağlık birimlerinde yeniden düzenleme yapılarak sözleşmeli sağlık personeli istihdam edileceği duyurulmuştu. İşte alım süreci ve detaylarıyla ilgili bilgiler:

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Ozel Ivme Osgb Gaziantep Yardimc

HANGİ KADRO VE BRANŞLARA ALIM YAPILACAK?

  • Başvuru tarihleri henüz kesinleşmedi. Ancak, başvuru kılavuzunun mayıs ayı itibarıyla ÖSYM üzerinden yayımlanması bekleniyor.
  • Alım yapılacak kadro ve branşlara ilişkin detaylar şu şekilde belirlendi: 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek.
  • İstihdam edilecek personelin görev dağılımı da belirlendi: 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak.
  • Png Clipart Medicine Health Care

Bu doğrultuda, sağlık çalışanları ve başvuru yapmayı düşünenlerin resmi duyuruları ve başvuru kılavuzunu takip etmeleri önemlidir. Sağlık Bakanlığı'nın alımla ilgili daha detaylı açıklamaları ve başvuru sürecinin detayları ilerleyen günlerde açıklanabilir.

Son Dakika Malatya Depremi! 3.6 Büyüklüğünde ,Osmaniye  Hasanbeyli  depremi 2.4 büyüklüğünde Sarsıntı! Son Dakika Malatya Depremi! 3.6 Büyüklüğünde ,Osmaniye Hasanbeyli depremi 2.4 büyüklüğünde Sarsıntı!

214