Bu düzenlemeyle, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek. Yeni düzenleme 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek.

1611775466 280013

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yiyecek ve içecek satışı yapan lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerin KDV oranlarında yaşanan uyumsuzluklar ve istismarlar nedeniyle bu düzenleme yapıldı.

2217

Özellikle bazı işletmelerin KDV oranlarını yanlış uygulayarak yüksek oranlı KDV yerine düşük oranlı KDV ile faturalandırma yaptıkları tespit edildi. Bu durumun önüne geçmek ve rekabet eşitliği sağlamak amacıyla yeni düzenleme hayata geçirildi.

8Pt S X0R Em W A

Yapılan düzenlemeyle birlikte, lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin ederek buralarda sattıkları ürünler için yüzde 10 oranında (alkollü ürünlerde yüzde 20) KDV hesaplayacaklar.

Pretty Waitress Holding Tray Cof

Mayıs 2024 yaşlı, engelli maaşı ne kadar hesaplara geçti, evde bakım ödemesi arttı mı? Mayıs 2024 yaşlı, engelli maaşı ne kadar hesaplara geçti, evde bakım ödemesi arttı mı?

Bu kapsamda, işletmelerin telefon veya internet üzerinden sipariş alarak müşterilere hizmet vermesi, gel-al gibi yöntemlerle satış yapması da aynı kapsamda değerlendirilecek.

Vsdv5 Kw2U Cover

Bakanlık yetkilileri, bu düzenlemenin KDV oranlarında bir artış anlamına gelmediğini, tamamen istismarların önüne geçmek ve sektördeki rekabetin dengeli olmasını sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.

1518194645 Caf

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte işletmelerin KDV hesaplamalarında düzenli ve doğru bir şekilde hareket etmeleri gerekecek. Bu sayede sektördeki rekabet eşitliği sağlanacak ve istismarların önüne geçilecektir.

Ekipler Yeni Duzenleme Sonrasi H