Kayseri'de geçtiğimiz yıl otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu 21 yaşındaki Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü R.Ö., mahkeme tarafından tahliye edildi. Mahkeme sürecinde olayın detayları ve gelişmeler ortaya çıktı.

Arka Sokaklar Hayranları Dikkat! Mesut Komiser ve Oya Okar Geri Dönüyor! Arka Sokaklar Hayranları Dikkat! Mesut Komiser ve Oya Okar Geri Dönüyor!

Kaza, 22 Ekim 2023'te Melikgazi ilçesi Gökkent Mahallesi Nalçik Bulvarı'nda meydana gelmişti. R.Ö. yönetimindeki otomobil, patates yüklü tıra arkadan çarpmış, kazada Buket Kaya hayatını kaybetmiş, R.Ö. ile M.T. yaralanmıştı. Tır şoförü K.Ö. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, R.Ö. ise tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

Sanık R.Ö. mahkemede yaptığı ifadede, kazadan önce alkollü olduklarını ve Buket Kaya'nın kendini iyi hissetmediğini söyleyerek aracı devrettiğini belirtti. R.Ö. ve M.T. daha sonra taksi çağırdıklarını ancak taksi gelmediği için R.Ö.'nün tekrar direksiyon başına geçtiğini ifade etti. Kazadan sonra çok pişman olduğunu belirten R.Ö., eğer taksi çağrılsaydı bu olayın yaşanmayacağını düşündüğünü dile getirdi.

Mahkeme heyeti, R.Ö.'nün tahliyesine karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi. Bu sırada R.Ö.'nün avukatı, müştekilerin şikayetçi olmadığını ve ailenin 4 milyon TL tazminat ödediğini belirtti.

Kazada hayatını kaybeden Buket Kaya'nın ölümü spor camiasında büyük üzüntü yaratmıştı. Genç sporcu, 2019'da Rusya'nın başkenti Moskova'daki 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmış ve Ekim 2022'de Balkan şampiyonu olmuştu. Cenazesi Talas ilçesinde toprağa verilmişti.