Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 45 ülkeden yaklaşık 11 bin personelin katıldığı 'EFES-2024 Tatbikatı'nda gazetecilerle bir araya geldi. Güler, Türkiye'de askerlik sisteminin geleceği hakkındaki soruya şu şekilde cevap verdi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklarının vatan savunmasında görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik şeklindedir."

ZORUNLU ASKERLİK BİTTİ Mİ KALKTI MI?

Bakan Güler, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki faaliyetlerine de değindi. PKK'nın Suriye'deki uzantılarının bölgesel seçim çalışmalarını kabul edilemez olarak nitelendiren Güler, "Milli güvenliğimizi ve komşularımızın toprak bütünlüğünü korumak için kararlıyız" dedi.

EFES-2024 Tatbikatı hakkında konuşan Güler, bu tür tatbikatların bölgede nadir görüldüğünü belirterek katılımcı ülke sayısının her geçen yıl arttığını vurguladı. Türkiye'nin, bölgesel barış ve güvenliğin sağlanmasına katkı sağlama amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiğini ifade etti.

Meteoroloji Son dakika uyarısı: Meteoroloji saat verip uyardı! Dolu, sel ve sağanak geliyor: İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve Osmaniye Meteoroloji Son dakika uyarısı: Meteoroloji saat verip uyardı! Dolu, sel ve sağanak geliyor: İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve Osmaniye

Güler, Türkiye'nin komşularıyla sorun yaşamak istemediğini ve diyalog yoluyla çözüm aradıklarını belirtti. Ayrıca PKK ile mücadeleye de değinen Güler, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Editör: Murat Serdar Yıldız