Seçmen kağıtlarının ne zaman dağıtılacağı 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. YSK seçim takviminde oy kullanacak kişinin bilgilerinin yer aldığı seçmen kağıtlarının hangi tarihte dağıtılacağını duyurmuştu. Birkaç hafta sürecek dağıtım sonrasında seçmenlerin “nerede oy kullanacağım” sorusu yanıt bulacak. Peki, seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Bir yandan partilerde aday belirleme çalışmaları sürerken diğer yandan da YSK seçim takvimini uygulamaya devam ediyor. 31 Mart’ta sandık başına gidecek olan seçmenlerin hangi merkezlerde oy kullanacakları ise seçmen kağıtlarının dağıtımı ile netleşecek. Aynı zamanda internetten de kontrol edilebilecek olan seçmen bilgileri belli oldu.

“NEREDE OY KULLANACAĞIM” SORUSU YANIT BULACAK

SEÇMEN KAĞITLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK?

YSK yerel seçim takvimine göre seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat’ta başlandı. 24 Mart’ta seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak. Yani 29 Şubat -24 Mart tarihleri arasında seçmen kağıtları dağıtılacak. Seçmenler bu kağıtta yer alan merkezlere giderek oylarını kontrol edebilecekler. Seçmen kağıdı kaybolan ya da kağıdına ulaşamayan kişiler ise bilgileri internetten sorgulama yaparak kontrol edebilecekler.

Marmaray, Başkentray, İZBAN 19-20 Mayıs ücretsiz mi, saat kaça kadar toplu taşıma olacak? Marmaray, Başkentray, İZBAN 19-20 Mayıs ücretsiz mi, saat kaça kadar toplu taşıma olacak?

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEKİ SEÇMENLER HANGİ ALANLARDA OY KULLANACAK?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek. Seçmenler, hangi seçim çevresinde kayıtlı ise ancak oradaki seçimler için oy kullanabilecek. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullanacak. Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek.